9/9

Recepti Rowzer in Pacojet

17/01/2019

Sistem za emulgiranje hrane in izdelavo sladoledov in sorbetov za restavracije. Pravzaprav gre za posebno vrsto sladoled, ki ga ne moremo uvrstiti v nobeno dosedanjo kategorijo. Razlika je v točki zamrzovanja, ki je precej nižja (-5°C) kot pri običajnih vrstah sladoleda (-12°C).

Po receptu je še najbolj podoben soft sladoledu. Klasičnih receptov za sladoled na način Rowzer/Pacojet ne moremo uporabljati. Recept naj bi bil čim bolj enostaven, s čim manj sestavinami. Ne more doseči kremoznosti in mazljivosti klasičnega sladoleda je pa zato enostavno pripravljen kadarkoli in poljubnega okusa. Idealen je za pripravo vseh vrst sorbetov, kar je idealno po obroku in zato zelo iskan v restavracijah.

Vsebuje manj beljakovin in običajnih sladoledov zato se pri pripravi dodatno vbrizgava zrak. Zato ni primeren za shranjevanje temveč se ga postreže takoj po izdelavi. Pravega gelato sladoleda ne more nadomestiti, je pa zato zelo kreativen.

Poseben aparat za pripravo sladoleda, sorbeta in emulzij, ki hrano obdeluje v zamrznjenem stanju. Posoda aparata napolnimo z želeno vsebini in zamrznemo na -20°C. Tako zamrznjeno hrano potem v aparatu fizično obdelujemo s hitro vrtečim nožem z vertikalnim pomikom od istočasnem vpihavanju zraka v posodo.

Dobimo sladoled ali sorbet, ki se nekoliko razlikuje od klasičnega sladoleda "gelato". Razlika je že v samem receptu. Recepta za klasični sladoled ne moremo uporabiti v aparatu Rowzer, ker je končna temperatura "rowzer" sladoleda precej nižja (-5°C). Recept je potrebno prilagoditi.

Prednost sladoleda rowzer je v njegovi praktičnosti in pripravljen je poljuben recept v količini, ki jo tisti trenutek potrebujemo.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah