9/9

Rdeča pesa z medom in belo čokolado

17/01/2019

Privoščimo si lahko 0% sladkorja in več okusa!

Sestavine:

  • 295 g voda
  • 96 g glukoza v prahu
  • 48 g med
  • 319 g rdeča pesa
  • 40 g bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr
  • 3 g neutro 5 agrimontana
  • 2,5 g Neutro 5

Priprava

  • Tokrat priprava s pomočjo sous-vide tehnike kuhanja. Pripravimo lahko seveda lahko tudi na klasičen način.
  • Rdečo peso olupimo in jo narežemo na kocke. Vse sestavine damo v sous-vide vrečko in vakuumiramo. Sous-vide nastavimo na 85°C in kuhamo 3 ure. Vrečko vzamemo iz posode in jo ohladimo na ledu. Shranimo v hladilnik dokler ne potrebujemo. Rok trajanja 3 tedne.
  • Sestavine vzamemo iz vrečke in jih zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca. Zlijemo v rowzer posodo in zamrznemo na -20/-22°C, obdelamo in postrežemo.
  • Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah