9/9

Jogurt in maroni

17/01/2019

Recept za odličen sladoled za pripravo na stroju pacojet ali Rowzer

Kaj je gelato?

Gelato je tipičen italijanski mlečni sladoled in med najbolj priljubljenimi v svetu. Sodi v vrsto mlečnih sladoledov z malo maščobe in uravnoteženimi sladkorji. Pravi gelato je pripravljen iz naravnih sestavin in svežega mleka in velja za uravnotežen in zdrav obrok.

Sestavine:

  • 400 g domač jogurt
  • 100 g krema iz maronov
  • 200 g pasta iz maronov
  • 100 g smetana 35%
  • 3 g neutro 5 Agrimontana

Priprava

  • Smetano segrejemo na cca 40°C in vmešamo Neutro 5. Premešamo s paličnim mešalcem in segrejemo na 85°C. dodamo pasto in kremo maroni ter emulgiramo. Ohladimo na 30° in dodamo svež jogurt. Ohladimo in zlijemo v posodo Rowzer. Zamrznemo na -20/-22°C. Zamrznjeno obdelamo v poljubnih porcijah in postrežemo. Strukturo lahko izboljšamo, če narejen sladoled postavimo za 20-30 minut v zamrzovalnik, da se struktura stabilizira.

Najbolj enostavna je priprava v termomix mešalcu kot je MyCook ali s paličnim mešalcem.

Postrežba

H kombinaciji jogurta in maronov se zelo priležejo citrusi kot je na primer pol-kandirana mandarina ali kumquat, ki sta lahko narezana na koščke ali v obliki marmelade. Vsekakor sodi zraven oreščkem stepene smetane, ki je lahko aromatizirana s sirupom 1883 Maison Routin maroni ali vanilja. Pripravimo v iSi steklenici. Krhko teksturo lahko dodamo v obliki sušene italijanske meringe, kar nas spominja na sladico Mont Blanc in drobljencem.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah