Recepti Rowzer in Pacojet
Sistem za emulgiranje hrane in izdelavo sladoledov in sorbetov za restavracije. Pravzaprav gre za posebno vrsto sladoled, ki ga ne moremo uvrstiti v nobeno dosedanjo kategorijo. Razlika je v točki zamrzovanja, ki je precej nižja (-5°C) kot pri običajnih vrstah sladoleda (-12°C).
Po receptu je še najbolj podoben soft sladoledu. Klasičnih receptov za sladoled na način Rowzer/Pacojet ne moremo uporabljati. Recept naj bi bil čim bolj enostaven, s čim manj sestavinami. Ne more doseči kremoznosti in mazljivosti klasičnega sladoleda je pa zato enostavno pripravljen kadarkoli in poljubnega okusa. Idealen je za pripravo vseh vrst sorbetov, kar je idealno po obroku in zato zelo iskan v restavracijah.
Vsebuje manj beljakovin in običajnih sladoledov zato se pri pripravi dodatno vbrizgava zrak. Zato ni primeren za shranjevanje temveč se ga postreže takoj po izdelavi. Pravega gelato sladoleda ne more nadomestiti, je pa zato zelo kreativen.
>>> Več o Rowzer aparatu za sladoled <<<