Zelenjavni izziv
Se upaš narediti zelenjavni sladoled!
Rdeča pesa z medom in belo čokolado
Agrimontana
je zmagovalec letošnjega najbolj prestižnega tekmovanja profesionalcev v izdelavi sladoled "World Cup 2016", ki je potekal na sejmu Sigep v Riminiju.
Agrimontana je najboljša izbira za vse, ki želijo odličen in naravni sladoled.
Bela čokolada Cacao Barry Zéphyr™
Povsem nova bela čokolada izjemnih razsežnosti. Pripravljena za pripravo moussov, krem, sladoledov. Izjemno kremasta z velikim deležem kakava 41%, mleka in malo sladkorja.
Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili
![]() |
![]() |
Nova zvezda na nebu ... Rowzer
Nova generacija aparatov za restavracije. Boljši od predhodnika, sladolede, sorbeti, koncentrati, kreme, univerzalni aparat, ki ga boste vzljubili. |
MyCook
Odgovor nemškemu konkurentu nad katerim chefi zaradi nenatančnosti niso bili zadovolji. Ustvarili so ga katalonske top chefi za svoje potrebe. Doseže 120°C z nastavitvijo temperature 5°C (konkurenca samo 100°C in skala po 10°C.) |
Recept Rowzer/Pacojet
Privoščimo si lahko 0% sladkorja in več okusa!
295 g | voda |
96 g | glukoza v prahu |
48 g | med |
319 g | rdeča pesa |
40 g | bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr |
3 g | neutro 5 agrimontana |
2,5 g | Neutro 5 |
Priprava
Tokrat priprava s pomočjo sous-vide tehnike kuhanja. Pripravimo lahko seveda lahko tudi na klasičen način.Rdečo peso olupimo in jo narežemo na kocke. Vse sestavine damo v sous-vide vrečko in vakuumiramo. Sous-vide nastavimo na 85°C in kuhamo 3 ure. Vrečko vzamemo iz posode in jo ohladimo na ledu. Shranimo v hladilnik dokler ne potrebujemo. Rok trajanja 3 tedne.
Sestavine vzamemo iz vrečke in jih zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca. Zlijemo v rowzer posodo in zamrznemo na -20/-22°C, obdelamo in postrežemo.
Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.