9/9

Gelato mandelj Val di Noto

Recept: Agrimontana - proizvajalec neverjetno kvalitetnih in naravnih sestavin za sladice in sladolede, pojem kvalitete in želja vsakega vrhunskega mojstra.

Kaj je gelato?

Gelato je tipičen italijanski mlečni sladoled in med najbolj priljubljenimi v svetu. Sodi v vrsto mlečnih sladoledov z malo maščobe in uravnoteženimi sladkorji. Pravi gelato je pripravljen iz naravnih sestavin in svežega mleka in velja za uravnotežen in zdrav obrok.

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili


Rowzer,

povsem nova tehnologija in zelo enostavna izvedba emulgacijskega aparata, ki je povsem prekosil njegovega predhodnika

MyCook 1,8 PRO

Eden najbolj priljubljenih termomix mešalcev na trgu. Profesionalna izvedba s 2 litrsko posodo, temperaturo do 120°C, zato je poleg chefov primeren tudi za slaščičarje, nastavljanje temperature po 5°C, 8.700 vrtljajev.

Recept

575 g voda
80 g Easy weight crema Agrimontana
40 g sladkor
65 g Pasta 100% mandelj Del Val di Noto Agrimontana

Priprava

Prvo presenečenje recepta je, da ni pripravljen iz mleka temveč vode. Kot vemo pistacija vsebuje dovolj maščobe in dodanega mleka ne potrebujemo, prav tako ne smetane. Mleko in smetana bi pravzaprav vplivala na kvaliteto okusa, intenzivnost in barvo.

Vročo vodo pri 85°C zmešamo z vsemi preostalimi sestavinami razen z pasto in z termomix blenderjem kot je MyCook ali s paličnim mešalcem energično mešamo približno 1 minuto, da maso emulgiramo, da spojimo vse sestavine. Ohladimo na 4°C in dodamo pasto, ponovno zmešamo z MyCook blenderjem ali paličnim mešalcem. Zlijemo v Rowzer posodo in zamrznemo na -20/-25°C ter procesiramo v Rowzer aparatu.

Priporočamo

Za izboljšanje strukture gelata priporočamo, da ga pred serviranjem za nekaj časa postavite v zamrzovalnik, struktura se bo stabilizirala in gelato bo bolj kremozen.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah