MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.1 tip "1" "MOLINO QUAGLIA" - 5 kg
Petra 1
Na kamen mleta moka iz izbranih zrn mehke pšenice tipa "1"
Petra 1 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.
Moka ima dobro elastičnost, visoko sposobnost absorbiranja tekočin, je vsestranska in primerna za srednjo / dolgo fermentacijo. Uporablja se v pekarnah, picerijah in slaščičarnah.
Zahvaljujoč njenim značilnostim Petra 1 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in dolgim trajanjem testa.
Uporablja se za vse vrste kruha, sladko kvašeno pecivo, listnato testo, sveže testenine z jajci ali brez ter pice z dolgim zorenjem.
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.
Lastnosti
Kategorija | mehka pšenična moka tip "1" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 13,5% - 14,5 % |
Minerali | vse do 0,80% |
Vlaknine | največ 7% |
Vsebnost mokrega glutena | 44% - 46% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 90% |
Tehnične lastnosti
- močna moka
- dobra elastičnost
- visoka absorpcija tekočin
- vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo za pice, kruh, pecivo, testenine
- visoka stabilnost med pripravo in peko
- fleksibilnost uporabe
- izjemen okus
Idealna uporaba
- vse vrste kruha (ciabatta, begeti, hlebci)
- sladko in slani vzhajani proizvodi, krofi, potice ...
- listnato testo
- sveže jajčne testenine
- ocvrti proizvodi
- pizza ala pala
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 1 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.
Trajanje fermentacije
- Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Listnato testo: vse do 48 ur pri kontrolirani temperaturi in več kot mesec dni pri shranjevanju pri negativni temperaturi.
- Sveže testenine: 24 ur.
Načini peke
blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.