PASTA MADRE BIO RUGGERI
Narejena iz organskega pirinega kislega testa , ta organska predjed iz kislega testa v prahu izboljša okus in aromo domačega kruha, pice in fokače.
Uporablja se lahko za kratko in dolgo vzhajanje in popolnoma nadomešča pivski kvas.
Zagotovljeno popolno vzhajanje, saj se prostornina poveča tako med fazo vzhajanja kot med kuhanjem.
Zahvaljujoč embalaži kozarcev, ki ohranja svežino , zdrži dlje časa v domači shrambi.
Ekološko kislo testo!
Zahvaljujoč novemu kozarcu Ruggeri organsko posušene testenine Madre dlje časa ohranjajo svojo učinkovitost na naraven način. Pokrov za ohranjanje svežine vam omogoča priročno odpiranje in zapiranje embalaže, kar zagotavlja boljše ohranjanje kvasa.
Kozarec Ruggeri organsko posušene testenine Madre je mogoče v celoti reciklirati : pokrovček v plastičnem zbiralniku, osrednji kozarec v papirju in jeziček, ki se enostavno odlepi, v aluminiju. Okolju prijazen paket , zasnovan za zmanjšanje dnevne uporabe plastike. Poleg tega je za še dolgotrajnejše shranjevanje karton v notranjosti kozarca prevlečen z aluminijem in ga ščiti pred viri svetlobe in vdorom zraka.
Kaj je organsko posušeno kislo testo?
Bio posušeno kislo testo Ruggeri se rodi iz izbora najboljših ekoloških kislih testov . To posušeno kislo testo ne zahteva dodajanja pivskega kvasa in je idealno za kratko in dolgo vzhajanje . Ruggeri organska predjed iz kislega testa v prahu spodbuja razvoj posebnih aromatičnih tonov , ki izboljšajo okus in aromo pečenega kruha. Testu daje intenzivno aromo in izboljša obdelavnost testa. Prisotnost pivskega kvasa omogoča, da testo vzhaja v nekaj urah. Bio testenine Ruggeri Madre so primerne za vse vrste kruha, fokače, pice in kvašene sladice.
Kako uporabljati ekološko kislo testo?
Za domač kruh, pico in focaccio
-
Kratko vzhajanje: odmerite 20 % celotne količine moke, potrebne po receptu, in pustite vzhajati 2 uri na sobni temperaturi. Na primer, dodajte 100 g Pasta Madre na 500 g moke in sledite navodilom recepta.
-
Dolgo vzhajanje: zmanjšamo količino kislega testa na 10 % in testo postavimo v hladilnik za 6/8 ur.
Kako shraniti ekološko kislo testo
Embalaža v kozarcu ohranja svežino kislega testa v prahu Ruggeri: z kozarcem bo Ruggeri bio Pasta Madre dlje zdržala v vaši domači shrambi! Izdelek je najbolje hraniti na hladnem . V toplih mesecih je zato priporočljivo kozarec hraniti v hladilniku.
Predlagani recept za Ruggeri organski kruh iz kislega testa
Sestavine:
-
500 g moke tipa "0".
-
100 g posušenega kislega testa z bio kvasom (20 %)
-
10 g soli
-
300 ml vode
Postopek: V skledi vse sestavine gnetemo približno 10 minut, dokler ne dobimo gladkega in homogenega testa. Testo pustimo počivati 10 minut pokrito s prtom oblikujemo v hlebček. Hlebček pustimo počivati 150-180 minut na pekaču obloženem s peki papirjem v izključeni pečici. Odstranite pekač, pečico segrejte na 220°C in pecite 20-25 minut.