REASONED GOURMANDISE by FREDERIC BAU
ODGOVORNO IN ZDRAVO SLAŠČIČARSTVO
Reasoned Gourmandise se odloča za boljše. „Nič ni prepovedano, nobena sestavina ni prepovedana, vendar so količine skrbno premišljene. Maslo in sladkor se lahko uporabljata le po potrebi. Samo toliko, kolikor je potrebno, in ne preveč.
V nasprotju s trenutnim trendom „brez“ in „nič“ se pri Reasoned Gourmandise odločamo za boljše. „Nič ni prepovedano, nobena sestavina ni prepovedana, vendar so količine skrbno premišljene. Maslo in sladkor se lahko uporabljata le po potrebi. Samo toliko, kolikor je potrebno, in ne preveč. Reasoned Gourmandise je slaščičarstvo, ki temelji na kakovostnih sezonskih sestavinah. Zame je to pecivo prihodnosti,“ poudarja Frédéric Bau. Dovolj dobro, da ga pojemo - ker je Reasoned Gourmandise razumno, to še ne pomeni, da se mu ni mogoče upreti. „Reasoned Gourmandise je uspeh, če se oseba ne zaveda, da je priboljšek, ki ga uživa, bolj zdrav in manj kaloričen.“
Frédéric Bau, kreativni direktor hiše maison Valrhona, z znanstvenim in umetniškim pristopom raziskuje temelje nove, zdrave in krepostne slaščice. Sestavine, tehnike in poteze na novo začrtajo meje gurmanstva v korist našega dobrega počutja, pri čemer spoštujejo okus in občutke velikih slaščičarskih klasik, hkrati pa so vir navdiha za ustvarjanje. Paris-Brest, limonina pita, sadni sufle, entremets Squarely chocolate ali Kyoto - naš kuhar predlaga 60 okusnih receptov in repertoar bistvenih pripravkov, ki so vabilo k razumnemu gurmanstvu.
„Frédéric je bil zame vedno nekdo poseben... običajen, občutljiv človek, izjemen, željan vsega, kar ga obogati, in razbijanja ustaljenih vzorcev.“ - Pierre Hermé
Jezik: Angleščina
Avtor/i: Frédéric Bau
V trdi vezavi 336 strani
Izdano v 2021
Teža: 2,1 kg
VSEBINA
- Spomini gurmana
- Zakaj bi bilo treba gurmanstvo utemeljiti? Filozofija, pristop in metodologija
- Stebri: Štiri velike klasike za razumevanje utemeljenega gurmanstva: neskončno vaniljev tart Pierra Herméja, limonina pita, paris-brest in crème brûlée
- Zbirka orodij: sestavine, njihove lastnosti in funkcije v slaščičarstvu
Recepti
- Majhne torte
- Tarti
- Entrementi
- Sladice na krožnikih
- V popolni preglednosti
- Majhni užitki
- Osnovni recepti
Priloge: Priloga: Tabela receptov, Kazalo receptov, Kazalo osnovnih receptov, Kazalo sestavin