9/9

RADIX by PACO TORREBLANCA

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 53,88  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 2LIKNPACOT

Dobavljivo/ni na zalogi

56,57 

Informativen izračun ob nakupu na obroke:

  • 3 x 18.21€
56,57  brez DDV
Nova knjiga enega največjih mojstrov na svetu, uči nas preprostosti in učinkovitosti.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Radix, avtor Paco Torreblanca

Sable, éclairs, listnato pecivo, biskvitne torte, kolači, financerji, panettoni, torte, millefeuilles, tortice, tartelette, soufléji, trakovi in pečeni kolači, cheesecake, ruska torta, entremeti ...

In vse to v rokah enega največjih slaščičarjev vseh časov, Paca Torreblance. Brezčasno, večno delo, ki presega trende in družbena omrežja.

Paco Torreblanca nas uči vrednosti preprostosti, naravnosti in optimizacije. Knjiga kaže jasen poskus poenostavitve številnih receptov in postopkov. Na primer, iz osnovne kreme pâtissière je narejenih več kot ducat krem z okusom, ki jih lahko nato uporabimo kot polnilo za široko paleto izdelkov. Zakaj bi zapletli življenje s kompleksnimi recepti, če jih je mogoče poenostaviti.in narediti slaščičarno ali pekarno bolj produktivno?

Radix, latinsko za koren, začetek, izvor, izhodišče, osnova, temelj. Je tudi pot, ki rastlino zasidra v tla, po kateri absorbira vodo in minerale.

Radix je organiziran v šest razdelkov ali poglavij, od katerih vsako vsebuje glavno lastnost, ki povzema njegovo vsebino. Tako najdemo hrustljavo testo sablés, ki vodi do večnamenskih tartelet; listnato pecivo, s katerim je narejen neprekosljiv millefeuille, pa tudi nekaj zanimivih suffle tartov; puhast pâte à choux, s katerim nastanejo eklerji in petit choux; bistvene biskvitne pogače, s katerimi se sestavlja pecivo; pestra ponudba pečenega testa, s katerim se izdelujejo tako imenovane popotniške torte (kolači); in moussi, s katerimi se sestavijo tako imenovani entremeti. V vsakem od teh poglavij bo bralec še posebej našel posebne recepte, ki ga zaznamujejo. Na primer, v poglavju o sabléjih lahko najdemo formule različnih vrst tega testa, pa tudi formule nadevov, ki se z njimi tudi spečejo. Prav tako se zgodi, ko gre za listnato testo, biskvitne pecivo ali pašteto po okusu. Preostali recepti so razvrščeni v končni indeks receptov, na katerega se v knjigi pogosto sklicuje vsak od pripravkov.

Velikost 23,5 x 28 cm
Jezik dvojezičen (angleščina in španščina)
ISBN-13 978-84-121314-0-6
Avtor Paco Torreblanca

Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

35,00  brez DDV 35,00 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
49,90  brez DDV 49,90 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

70,96  brez DDV 70,96 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

94,93  brez DDV 94,93 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah