9/9

Cacao Barry RaRe Rugoso 71%

06/06/2020
Cacao Barry RaRe Rugoso Nicaragua 71% 
Izjemno redka temna čokolada iz Nikaragve, pridelek družine Flores 
Kakav družine Flores je bil nagrajen z nazivom: "Cacao of excellence 2015"
 
Pripravila Anja Benet
Slike arhiv Cacao Barry, fotografija Ivo + Ana.com
 
Nikaragva se nahaja v Srednji Ameriki, med Tihim oceanom in Karibskim morjem. Dežela je bogata z rastlinstvom in divjino. Pravijo ji tudi "Dežela jezer in vulkanov”, večina so še vedno aktivni. Jezera, reke in lagune dejejo pokrajini poseben čar. Nikaragva ima tropsko podnebje, zato tam kmetijstvo predstavlja največji del gospodarstva. Najbolj kultivirana območja v državi so Bocay, El Cua, La Dalia in Nova Gvineja, kjer vzgajajo pristne stare sorte kakava, mer katerimi je zelo redka sorta Rugoso. Naš kakav Rugoso vzgajajo v zaščitenem rezervatu Bosawas, ki je največji gozdni rezervat Srednje Amerike.
 
 
Spoznajte družino Flores, ki za vas vzgaja kakav Rugoso

Družina Flores je pred kakavom upravljala s kavo. Don Juan je oče družine, njegov sin Juanito vodi in upravlja plantažo, njegov 9 let star sin Fernando je ponosen, da bo delal v nasadu, ko bo starejši. Celotna družina, vključno z babico, mamo in sestro, živi v isti hiši, 30 minut stran od najbližjega mesta, na kmetiji s tremi hektarji kakava. Družina zaradi velikega uspeha njihovega izjemnega kakava načrtuje zasaditev novih hektarjev. 
 
 
 
Karakteristika čokolade Cacao Barry RUGOSO 71%
  • Genetika: Rugoso kakavova zrna so fina, s 100% poreklom iz Nikaragve.
  • 100% sledljivost: Od trenutka, ko zrna poberejo, so vse informacije, povezane z zrni registrirane (pH, temperatura, razvoj med fermentacijo, idr.) .
  • Tip kakava: trinitario-acriollado, trinitarion z geni criolla, več kot 40% zrn je povsem belih (criollo)
  • Fermentacija: poteka 5 dni, 2 obrata, v lesenih škatlah za fermentacijo.
  • Sušenje: 7 dni na soncu.
  • Meseci žetve: oktober in junij.
  • Nagrada: Cacao of excellence 2015
  • Okus: topla progresivna izkušnja okusa, s sprostitvijo subtilnih kremastih, zeliščnih in lesnih not, poudarjenih z rahlo trpkostjo.  
  • Priprava: idealna za modele, oblive, ganache, mousse, pralineje, biskvite, piškote, kreme in omake, dekoracije, sladolede in sorbete. 
 
Izjemno redka in nagrajena čokolada je že na voljo vsem ljubiteljem in zahtevnim chefom v embalaži po samo 1 kg >>>> KLIKNI!
 
Čokolado si poglej tudi na strani proizvajalca >>>> Cacao Barry ReRe Rugoso!

 

Brošura proizvajalca >>> KLIKNI na sliko! (pdf)

Cacao Barry ReRe Rugoso 71% 

     

 

 

Komentarji

Brez objav

Napiši kritiko

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah