9/9

Cacao Barry RaRe La Esmeralda 74 %

15/07/2020

Cacao Barry RaRe La Esmeralda 74 %

Prva in izjemno redka čokolada RaRe iz Dominikanske republike, katero prideluje Hector José Rizek. 

Pripravila Anja Benet

Slike: Cacao Barry

Družina Rizek iz Dominikanske Republike že od leta 1905 goji najboljša organska kakavova zrna. Z željo, da bi še naprej združevali kmete in kuharje, so ustvarili to 74 % izjemno temno čokolado v omejeni količini. Zrna za to posest je organizacija International Cocoa Awards nagradila s prejemom nagrade "Cocoa of Exellence" leta 2013. La Esmeralda je zaradi svoje redkosti in izjemnosti na voljo le v omejenih količinah.

Plantaža''La Esmeralda''

Ustanovil jo je Srb Hector Rizek in se nahaja v regiji Bejucos, San Francisco de Macoris v Dominikanski republiki. Regija Bejucos je znana po pridelavi kakava z registrirano označbo porekla. Plantaža ima letno proizvodno zmogljivost le 60mT.

 

Kako je nastalo ime ''La Esmeralda''?

Ime nove čokolade Cacao Barry "La Esmeralda" se nanaša na špansko ime nasada, iz katerega izhaja. V angleščini se črkuje "Emerald", kar v slovenščini pomeni ''smaragdno''. ''Ko preberem ''Smaragd'', si običajno predstavljam polirane drage kamne, ampak potem si predstavljam grob kamen'', pravi Ramon Morato, glavni slaščičar in svetovni kreativni vodja za inovacije pri Cacao Barry. Prav to je želel upodobiti s svojo izjemno in okusno sladico, ki zelo resnično prikazuje grob kamen v obliki dragulja.

Recept lahko najdete na spletni strani Cacao Barry: https://www.cacao-barry.com/en-OC/chocolate-recipe/1971/la-esmeralda-extra-brute-cocoa-powder

Karakteristika čokolade Cacao Barry La Esmeralda 74 %

Genetika: 100% poreklo iz Dominikanske republike

Tip kakava: Trinitario - forastero

Fermentacija: 120 ur/nadzorovana temperatura - vsakih 24 ur

Sušenje: 120-148 ur/zrna popražijo vsakih 45 min

Nagrada: Cocoa oof excellence 2015

Okus: krepka aroma kakava v kombinaciji z uravnoteženo grenkobo z rahlo svežino in kislostjo citrusov.

Priprava: idealna za modele, oblive, čokoladne tablice ter praline.

Za profesionalne kuharje in ljubitelje, ki želijo imeti čokolado, z okusom, ki ga ne moremo primerjati.

Z našo predanostjo znamki Cacao Barry®, ki se že od leta 1842 strastno zavzema za inovacije in svetovno prizadevanje, predstavljamo našo kolekcijo RaRe čokolad.

Komentarji

Brez objav

Napiši kritiko

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah