BASE 100 FRUTTA EMULSIPLANT ESSENZA - 2 KG
Baza 100 Frutta Emulsiplant
Na osnovi rastlinskih vlaknin, za sladoled z manj maščobe in manj sladkorja
Ekstremna baza za pripravo sladoledov na osnovi rastlinskih vlaknin, ki delno ali v celoti nadomeščajo maščobo in znižajo potreben delež sladkorje. Vsebnost maščobe in sladkorjev smo zmanjšali. Maščobo lahko celo popolnoma nadomestimo. Sladoled je lažji, z manj sladkorja, z manj kalorijami. Rezultat sladoleda je odličen z vidika strukture, mehkobe in občutka v ustih; uspeli smo poudariti občutek tradicionalnega gelata (z običajno vsebnostjo maščob in sladkorjev), vendar z manj sladkorja in brez dodanih maščob.
Essenza razvija 100% rastlinsko osnovo za sladolede, sestavljeno iz beljakovin in vlaken, ki prihajajo iz naravnega rastlinskega okolja. Njihovo raziskovanje v sodelovanju z Univerzo v Parmi se rezultira v popolnoma novih in resnično inovativnih izdelkih, ki imajo velike zdrave koristi in prehranske vrednosti. Essenza proizvodi so povsem čisti »Clean Label«, brez aditivov, emulgatorjev (niti naravnih dodatkov) in popolnoma brez E.
Naša ideja Gelato »Clean Label« je naslednja: sestaviti jo morajo samo žlahtne surove sestavine, odličnega okusa in s podporo inovativnih naravnih sestavin iz našega okolja, ki dajejo strukturo in teksturo.
Doziranje:
100 g | Base Frutta Emulsiplant |
250 g | Sladkor |
350 g | Voda |
650 g | Sveže ali zamrznjeno sadje |
KAKO UPORABLJATI
Bazo 100 Frutta Emulsiplant z močnim mešanjem dodajte sladkorju in hladni vodi, dokler ne dobite rahlo goste in kremaste zmesi. Na tej točki mešanici dodajte sveže ali zamrznjeno sadje, kot je navedeno. Zdaj lahko neposredno v zamrzovalniku zmešate mešanico za sladoledni sorbet. Po fazi zamrzovanja dobite želeni sladoledni sorbet, ki ga lahko postrežete takšnega ali raznolikega.
Narejen sladoled (jagoda) vsebuje.
- 24,7% sladkorja
- 0,2% maščobe
- 65% sadja