BASE 100 CREME PLUS ESSENZA - 2 kg
Baza 100 Creme Plus za sladolede
Na osnovi rastlinskih vlaknin, za sladoled z manj maščobe in manj sladkorja
Ekstremna baza za pripravo sladoledov na osnovi rastlinskih vlaknin, ki delno ali v celoti nadomeščajo maščobo in znižajo potreben delež sladkorje. Vsebnost maščobe in sladkorja. Maščobo lahko celo popolnoma nadomestimo. Sladoled je lažji, z manj sladkorja, z manj kalorijami. Rezultat sladoleda je odličen z vidika strukture, mehkobe in občutka v ustih; uspeli smo poudariti občutek tradicionalnega gelata (z običajno vsebnostjo maščob in sladkorjev), vendar z manj sladkorja in brez dodanih maščob.
Essenza razvija 100% rastlinsko osnovo za sladolede, sestavljeno iz beljakovin in vlaken, ki prihajajo iz naravnega rastlinskega okolja. Njihovo raziskovanje v sodelovanju z Univerzo v Parmi se rezultira v popolnoma novih in resnično inovativnih izdelkih, ki imajo velike zdrave koristi in prehranske vrednosti. Essenza proizvodi so povsem čisti »Clean Label«, brez aditivov, emulgatorjev (niti naravnih dodatkov) in popolnoma brez E.
Naša ideja Gelato »Clean Label« je naslednja: sestaviti jo morajo samo žlahtne surove sestavine, odličnega okusa in s podporo inovativnih naravnih sestavin iz našega okolja, ki dajejo strukturo in teksturo.
Doziranje:
100 g | Base 100 Creme Olus |
200/220 g | Sladkorja |
1 l | Svežega polnomastnega mleka |
KAKO UPORABLJATI (VROČE IN HLADNO)
Za mlečno osnovo
Suho zmešajte sladkor in Base 100 Creme Plus, nato mešanico z močnim stepanjem postopoma dodajajte mleku, dokler ne dobite rahlo goste in kremaste zmesi. Pustite stati približno 30 minut. Zdaj lahko izberete, ali boste hladno mešanico zmešali neposredno ali pasterizirali pri 85°C. Po fazi zamrzovanja dobite želeni sladoled, ki ga lahko postrežete takšnega ali raznolikega.
Narejen sladoled po receptu vsebuje:
- 17,4% sladkorja
- 2,6% maščobe
Za aromatiziran sladoled
Pred fazo zamrzovanja postopajte, kot je navedeno zgoraj, nato pa mešanici z močnimi mešanjem do popolne homogenizacije dodajte pasto in morebitne druge aromatične sestavine ter pustite stati približno 30 minut. Mešanico zamrznite, da dobite želeni sladoled.