KREMA TARTAR SOSA - 1 kg
Odličen, pravzaprav edino pravi stabilizator pri stepanju beljakov. Uporabljamo ga lahko v številnih receptih. Poveča volumen testu.
Krema Tartar je tehnično kalijev tartar, zelo fin bel prašek z mnogimi kulinaričnimi uporabnostmi. Je stranski proizvod pri izdelavi vina in se pojavi med fermentacijo grozdja kot vinski kamen. Kremo tartar ne smemo enačiti s tartarično kislino, čeprav imata skupnega imenovalca.
Krema tartar je poleg sode bikarbone sestavina naravnega pecilnega praška, ki ga lahko zmešate sami in dobite odličen pecilni prašek, ki ni industrijski in umeten.
Stepanje beljakov zahteva kar nekaj pogojev, predvsem tople beljake z manjši vsebnostjo vode. Intenzivna pridelava jajc prinaša tudi manjšo vsebnost trdnih snovi, oziroma beljakovin v beljaku in posledično preveč vode. Krema tartar je odličen naravni stabilizator pri stepanju beljakov, poveča stabilnost in tudi volumen. Uporablja se tudi pri karameliziranju sladkorja, ker preprečuje kristalizacijo kuhanega sladkorja (karamele).
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.