GUAR GUMI SOSA - 750 g
Tehnično je to galaktomanan in se pridobiva iz semena rastline guar, "Cyamopsis tretagonolobus". Uporablja se kot stabilizator in se v vodi lepo topi. S kalcijem želira v gel. Ima 8 x večji potencial zgoščevanja kot škrob, zato je zelo zanimiv kulinariki in gastronomi za zgoščevanje, saj ga je potrebno dodajati zelo malo. Prav zaradi te lastnosti je eden najpomembnejših stabilizatorjev v sladoledih. Pri sladoledih tudi zavira rast kristalov. Zelo dobro sinergijo kaže s xantanom. Deluje tudi kot zelo dober emulgator.
Zelo je uporaben za zgoščevanje krem, omak, prelivov in kot stabilizator za sladolede. Gumi guar nam omogoča stabilizacijo zamrznjenih krem po hladnem postopku brez segrevanja.
LASTNOSTI: Ustvari zelo viskozne in stabilne raztopine, kadar je vgrajen v vodne tekočine ali emulzije. Pomaga zmanjšati sinerezo pri odtajanju. Izboljša mešanje stepenih test, saj skrajša čas mešanja.
NAČIN UPORABE: Zmešajte vroče ali hladne vodne tekočine z močnim mešanjem.
OPOMBE: Za zgoščevanje in stabilizacijo tekočin z visokim deležem maščob. Prisotnost soli ne vpliva na teksturo. Lahko hidrira tudi v hladni vodi, čeprav zvišanje temperature pomaga pri hidriranju.
PREDELAVA: Stabilizator v omakah, kremah, penah, moussesih in sladoledih, v izdelkih, ki jih je treba sterilizirati pri visoki temperaturi, in v drugih mlečnih izdelkih.
PREDNOSTI IZDELKA:
- Naravnega izvora
- Velika zgoščevalna in stabilizacijska moč
- Lahko se uporablja hladen ali vroč
- Omogoča zgoščevanje tekočin z visoko vsebnostjo maščob
- Pomaga zmanjšati sinerezo pri zamrznjenih pripravkih
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.