BAZA 50 CREAM AGRIMONTANA - 1 kg
Pri sladoledu spreminjamo agregatno stanje vode iz tekoče v zamrznjeno, pri čemer se spreminja kristalna struktura, ki lahko poslabša in poškoduje strukturo sladoleda. V sladoledu je do 60% vode, zato moramo zagotoviti njeno stabilnost, kar dosežemo z dodatkom stabilizatorjev. Sladoled je tudi zmes vode in maščobe, ki se med seboj težko oziroma se sploh ne vežeta. Če želimo da bo sladoled kremast in se voda ne bo izločila, je potrebno dodati tudi emulgatorje, ki zagotovijo emulzijo med vodo in maščobami.
Agrimontana je za vas pripravil vrsto zmesi (stabilizator/emulgator), ki vsebujejo izključno samo popolnoma naravne sestavine in so namenjeni tistim, ki iz sladoleda želijo narediti nekaj več, predvsem pa svojim gostom pripraviti popolnoma naravne sladolede. Proizvod ne vsebuje mono in digliceridov maščobnih kislin! Cream Base 50 je osnovna baza za pripravo kremnih sladoledov in poleg stabilizatorjev/emulgatorjev vsebuje tudi nekatere zelo pomembne sladkorje, ki dajejo sladoledu odlično strukturo.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.