GELESPESSA SOSA - 500 g
Gelespressa je zmes maltodekstrina in xantan gumija in je naravno gostilo izjemnih možnosti. Zgosti proizvode na hladno ali vroče. Umešamo v proizvod in zmešamo z mešalcem, da se zgosti. Narejen je s pomočjo fermentacije sladkorja iz koruznega škroba s pomočjo bakterije Xanthomonas Campestres, ki jo najdemo na brokoliju.
Gelespressa ima sledeče lastnosti:
- Topi se v vročih in hladnih medijih.
- Viskoznost je odvisna od temperature ali kislosti, lahko je tudi nižja od PH 2.
- Je stabilen v kislih medijih.
- Mešamo ga lahko tudi v zelo slane medije.
- Dobro se meša z alkoholom.
- Je idealen stabilizator in gostilo (poveča viskoznost).
- Zelo je odporen na zamrzovanje in odtaljevanje.
- Sam ne formira gelov.
- V kombinaciji z emulgatorjem (lecitin) formira pene.
- V kombinaciji z polisaharidi je odličen za pudinge.
- Je odličen stabilizator za hladne juhe, pene, emulzije, kise.
Doziranje: kreme in omake od 6g/liter stabilizacija trdnih snovi v tekočini, od 9g/liter
za zelo viskozne strukture od 15g/liter
Lastnosti: gostilo, emulgator, suspenzor
Uporaba: topi se v hladnem ali vročem mediju, zmešamo s paličnim mešalcem
Aplikacije: vse tekočine z več kot 80% vode
Opazovanje: odporen na temperaturo in zamrzovanje, toplotno ireverzibilen
Proizvodi: omake, coulisi, kisi, juhe, sirupi, napitki, prelivi, variegati
Recept:
Barviti kis
500 g sok mandarin
3 g Gelesressa
Kis
200 g Balzamičnega kisa
2g Sosa Gelespressa
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.