GELESPESSA HOME GOURMET - 50 g
Gelespressa je zmes maltodekstrina in xantan gumija in je naravno gostilo izjemnih možnosti. Zgosti proizvode na hladno ali vroče. Umešamo v proizvod in zmešamo z mešalcem, da se zgosti. Narejen je s pomočjo fermentacije sladkorja iz koruznega škroba s pomočjo bakterije Xanthomonas Campestres, ki jo najdemo na brokoliju.
Gelespressa ima sledeče lastnosti:
- Topi se v vročih in hladnih medijih.
- Viskoznost je odvisna od temperature ali kislosti, lahko je tudi nižja od PH 2.
- Je stabilen v kislih medijih.
- Mešamo ga lahko tudi v zelo slane medije.
- Dobro se meša z alkoholom.
- Je idealen stabilizator in gostilo (poveča viskoznost).
- Zelo je odporen na zamrzovanje in odtaljevanje.
- Sam ne formira gelov.
- V kombinaciji z emulgatorjem (lecitin) formira pene.
- V kombinaciji z polisaharidi je odličen za pudinge.
- Je odličen stabilizator za hladne juhe, pene, emulzije, kise.
Doziranje: kreme in omake od 6g/liter stabilizacija trdnih snovi v tekočini, od 9g/liter
za zelo viskozne strukture od 15g/liter
Lastnosti: gostilo, emulgator, suspenzor
Uporaba: topi se v hladnem ali vročem mediju, zmešamo s paličnim mešalcem
Aplikacije: vse tekočine z več kot 80% vode
Opazovanje: odporen na temperaturo in zamrzovanje, toplotno ireverzibilen
Proizvodi: omake, coulisi, kisi, juhe, sirupi, napitki, prelivi, variegati
Recept:
Barviti kis
500 g sok mandarin
3 g Gelesressa
Kis
200 g Balzamičnega kisa
2g Sosa Gelespressa
- No Hidrogen