METILGEL SOSA - 300 g
Gelifikant, pridobljen iz rastlinske celuloze.
Lastnosti: |
Ima posebno lastnost, želira z dodajanjem vročine in ne kot drugi gelifikanti z odvzemanjem oziroma ohlajanjem. Hladnega uporabimo lahko kot gostilo. | |
Priprava: |
Za dobro hidracijo, ga moramo prvo zmešati s tekočino in vse skupaj postaviti v hladilnik, da se ohladi na 3-4°C. Nato počasi segrevamo. Nad 60°C dobimo gel, z ohlajanjem se ponovno zmehča. |
|
Uporaba: |
vse vrste tekočin in pol-tekočin. |
|
Posebnost: |
obratno termo reverzibilen in odporen na zamrzovanje |
|
Proizvodi: |
zrak, pene, lepilo, njoki, špageti |
V kuhinji ga lahko uporabimo kot lepilo za hrano. 30g metila zmešamo z 1 litrom vode in ohladimo na 3°C.
Je zelo praktičen za emulgiranje in pripravo vročih pen.
Doziranje:
- 15g/kg za vroče pene
- 30g/kg za vroče lepilo
- 20 g/kg kot vroč gelifikant
- 20g/kg na hladno kot gostilo
Recept:
Sadni souffle
- 400 g sadni pire Agrimontana
- 3 g Metilgel Sosa
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.