KONJAC GUMI SOSA - 600 g
Konjak gumi ali konjak moka je pridobljena iz korenine istoimenske rastline. Je zelo močno sredstvo za zgoščevanje ni še posebno zanimivo v kombinaciji s xantanom, karegenom kappo ali v alkalnem mediju. Dobimo termo-reverzibilne gele, ki so odporni na visoke temperature (japonski rezanci). Bodite potrpežljivo pri mešanju. Priporočam, da ga s tekočino vmešate vsaj 2 uri prej. V Aziji konjac uporabljajo za pireje in sadne sokove, se ne raztopi v ustih in zato okus zelo dolgo traja.
Zelo zanimiv gelifikant z veliko močjo absorpcije vode in odlično deluje tudi v sinergiji z drugimi teksturami. Najbolj znani proizvodi iz konjaca na trgu so tradicionalni japonski špageti brez kalorij.
Lastnosti | Gostilo, stabilizator, gelifikant. | |
Priprava | Zmešamo na hladno. Ali zmešamo na hladno in segrejemo na 80°C. V vsakem primeru moramo zelo energično mešati (palični mešalec). Če je možno zmešamo z ostalimi trdnimi snovmi, da preprečimo grudice. | |
Uporaba | Poljubna tekočina. | |
Posebnost | Bel-bež prah. Ima lastnost sinergije z drugimi aditivi. Sinergija z sladkorjem in sladkimi snovmi je izboljšana z dodatkom kalcijevega oksida. | |
Proizvodi | Konjac+kappa (termo-reverzibilen elastičen gel), konjac+xantan (zelo elastičen gel), konjak+škrob (poviša viskoznost in se ohrani v hladnem ali vročem), termo-reverzibilne želatine, hladni džemi, termo-reverzibilni geli, kreme, omake. |
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.