GELLAN GUMI SOSA - 500 g
Gelan gumi je v vodi topljiv polisaharid, ki se pridobiva s fermentacijo rastlin lilij in bakterij Sphingomonas elodea.
Gelan gumi je želirno sredstvo rastlinskega izvora, ki nastane z bakterijsko fermentacijo. Njegova tekstura je zelo podobna agar-agarju, s to razliko, da gelan prenese višje temperature, kar omogoča izdelavo želejev za pečene nadeve.
Lastnosti: Hitro želiranje. Prenaša zelo visoke temperature, ne da bi se stopil. Trden, krhek in prozoren.
Kako uporabljati: Zmešajte s hladno tekočino in med mešanjem zavrite. Mešanica hitro želizira med 70-80 °C.
Uporaba: Uporablja se za vse vrste tekočin.
Opazovanja: Oblikuje želatine, ki so odporne na visoke temperature, ne da bi se stopile, kar omogoča uporabo za nadeve za peko ali zelo vroče želeje.
Izdelave: Želatine, odporne na vročino, nadevi za piškote in pecivo: kolači: lističi / Ravioli / Oljni želeji / Nadevi za rogljičke / kocke za kolače.