PEKTIN CHOCO NAPPAGE X58 SOSA - 500 g
Hitro vezujoči pektin (E441i) je metoksil pektin. Sestavljajo ga kompleksni polisaharidi, ki se nahajajo v celičnih membranah sadja. Njegova glavna uporaba je sredstvo ga želiranje, zgoščevalec in stabilizator v prehrani. Daje želatinasto strukturo. Dodane so mu retardirane soli, da lahko želira tudi v prisotnosti kalcija.
Zelo dobro ga zmešamo s sladkorjem, dodamo mediju, zavremo ter dodamo kislino. Priporočen ph je manj od 4. Potrebna je vsebnost vsaj 50-60% sladkorja. Želira počasi. Končni rezultat je viden po 24 urah. Fil je trden, briljanten, elastičen.
Želatina je termo reverzibilna, kar pomeni, da želirano lahko segrejemo, da se ponovno utekočini. Je idealen pektin za pripravo čokoladnih želiranih oblivov in gelov na osnovi mleka in mlečnih izdelkov. Idealna temperatura za nappage je 50-55°C.
Doziranje:
Želirano oblivi: 1,3-1,5%
Kreme: 1-1,3%
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.