LECITIN V PRAHU SOSA - 400 g
Emulgator je sredstvo za ustvarjanje emulzije oziroma čvrste vezi med molekulami vode in maščobe. Kulinarika je večna ljubezen med tema dvema sestavinama in da preprečimo njuno separacijo, moramo proizvodom dodajati emulgator. Skoraj ni prehrambnega proizvoda brez te sestavine. V našem izboru vam nudimo številne emulgatorje z različnimi lastnostmi.
Lecitin je eden najbolj pogosto uporabljenih naravnih emulgatorjev. Uporablja se za emulzijo različnih pen, nepogrešljiv je v čokoladi, prav tako se ga kot naravni dodatek uporablja v kremah, sladoledih.
Pri določenih infuzijah in alkoholih ne deluje kvalitetno.
- No Hidrogen
SOJIN LECITIN (E322).
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.