GLICERIN SOSA - 1,3 kg
Rastlinski glicerin je gosta in nevtralna tekočina s sladkim okusom. Hladen postane na dotik želatinast. Ima izjemno visoko vrelišče (290°C) in točko fuzije pri 18°C. Glicerin je izjemno higroskopen, kar pomeni, da absorbira vodo iz zraka. Če ga pustimo v odprti posodi, bomo sčasoma dobili 80% glicerina in 20% vode.
Zato je odlično proti zamrzovalno sredstvo, ki ga uporabljamo pri pripravo sladoledov. Z njim tudi reduciramo sladkorje v sladoledih. 1 g glicerine je ekvivalent 4 g sladkorja. Glicerin je danes edini proizvod s katerim lahko močno znižamo vsebnost sladkorja v sladoledih. Zato je tudi idealen proizvod za pripravo slanih in malo kaloričnih sladoledov.
Glicerin se uporablja tudi za izdelavo sladkornih oblivov, odličen je tudi za mehčanje mase Ticino.
Lahko se uporablja tudi v proizvodih, ki so deklarirani kot naravni.
Recept:
Pol-sorbet iz slanih arašidov:
640 g vode,
360 g Sosa paste iz praženih arašidov,
100 g Sosa Procrem 100 cold,
70 g Sosa glicerin,
4 g soli.
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.