Košarica je prazna
MALTODEKSTRIN C*DRY - 25 kg
O izdelku
Maltodekstrin je polisaharid in se uporablja pri proizvodnji hrane. Proizvajamo ga iz škroba s pomočjo encimov. Osnova za pridelavo so ponavadi koruza, pšenica ali tapioka. Označujemo ga s črko D, kar pomeni ekvivalent dekstroze (3 do 20). Višja kot je vrednost, bolj je sladek. Ponder sladkosti maltodekstrina je 15, moči zniževanja točke zamrzovanja vode pa 35.
"Spray-dried" maltodekstrin, pridobljen z encimsko pretvorbo navadnega koruznega škroba. Pri vrednostih DE od 5 do 18 zagotavlja dobro topnost, blag okus in majhno sladkost, v bistvu nimajo higroskopičnosti, zmanjšajo porjavitev in optimizirajo vir ogljikovih hidratov ter stroške. Maltodekstrini so idealno sredstvo za povečanje prostornine in nosilec tekočih začimb.
Je odličen vir energije, zato je osnova veliko izotoničnih napitkov za športnike. Posebno je primeren za regeneracijo po aktivnosti, ker hitro nadomesti izgubljeno energijo. Ima visok glikemični indeks 130, zato je predvsem primeren za aktivne ljudi. V telesu se zelo hitro presnavlja, je brez okusa iz zelo malo sladek. Pri proizvodnji hrane se uporablja predvsem za povečevanje specifične teže proizvodom. Je tudi pogost dodatek modernim sladoledom, ker zelo dobro veže vodo in ohranja strukturo pri sladoledih z znižano vsebnostjo maščobe. V prehrani se uporablja v majhnih količinah zato ne vpliva veliko na prehranske lastnosti gotovega proizvoda.
Je odličen vir energije, zato je osnova veliko izotoničnih napitkov za športnike. Posebno je primeren za regeneracijo po aktivnosti, ker hitro nadomesti izgubljeno energijo. Ima visok glikemični indeks 130, zato je predvsem primeren za aktivne ljudi. V telesu se zelo hitro presnavlja, je brez okusa iz zelo malo sladek. Pri proizvodnji hrane se uporablja predvsem za povečevanje specifične teže proizvodom. Je tudi pogost dodatek modernim sladoledom, ker zelo dobro veže vodo in ohranja strukturo pri sladoledih z znižano vsebnostjo maščobe. V prehrani se uporablja v majhnih količinah zato ne vpliva veliko na prehranske lastnosti gotovega proizvoda.