MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.3 TIP "1" "MOLINO QUAGLIA" - 1 kg
Na kamen mleta moka iz izbranih zrn mehke pšenice tipa "1"
Petra 3 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.
Moka je zelo močna, gluten je zelo raztegljiv, ima visoko sposobnost absorbiranja tekočin, je zelo vsestranska in primeren za srednjo / dolgo fermentacijo slanih in sladkih izdelkov.
Zahvaljujoč tem lastnostim Petra 3 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in dolgotrajno trajanje testa.
Uporablja se za vse vrste pic, pizza al piatto, pizza in teglia, alla pala, grissini, krekerji, kakor tudi za listnato testo in vse oblike kruha.
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.
Lastnosti
Kategorija | mehka pšenična moka tip "1" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 13% - 14 % |
Minerali | vse do 0,80% |
Vlaknine | največ 7% |
Vsebnost mokrega glutena | 42% - 44% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 85% |
Tehnične lastnosti
- močna moka
- zelo dobro raztegljiv gluten
- visoka absorpcija tekočin
- vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo sladkih in slanih proizvodov.
- visoka stabilnost med pripravo in peko
- fleksibilnost uporabe
- izjemen okus
Idealna uporaba
- vse vrste pic, pizza alla palla,
- grisini in krekerji
- listnato testo
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 1 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.
Trajanje fermentacije
- Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Listnato testo: vse do 48 ur pri kontrolirani temperaturi in več kot mesec dni pri shranjevanju pri negativni temperaturi.
Načini peke
blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.
Tehnične karakteristike: Petra3