9/9

MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.3 TIP "1" "MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 3,06  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1MOGLPE12003
Na zalogi
41,88 
41,88  brez DDV
Na kamen mleta moka visoke moči izjemnih lastnosti, zelo raztegljiva, primerna je za vse vrste pic, grisinov, kruha, krekerjev, fokač, primerna za srednji in dolgo fermentacijo, zaradi vlaknin ima veliko absorbcijsko moč.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Na kamen mleta moka iz izbranih zrn mehke pšenice tipa "1"

Petra 3 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.

Moka je zelo močna, gluten je zelo raztegljiv, ima visoko sposobnost absorbiranja tekočin, je zelo vsestranska in primeren za srednjo / dolgo fermentacijo slanih in sladkih izdelkov.

Zahvaljujoč tem lastnostim Petra 3 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in dolgotrajno trajanje testa.

Uporablja se za vse vrste pic, pizza al piatto, pizza in teglia, alla pala, grissini, krekerji, kakor tudi za listnato testo in vse oblike kruha.

Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.

Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.

Lastnosti

Kategorija mehka pšenična moka tip "1"
Vlaga največ 15,5%
Beljakovine 13% - 14 %
Minerali vse do 0,80%
Vlaknine največ 7%
Vsebnost mokrega glutena 42% - 44%
Absorpcija tekočine pri kruhu postopno do 85%

Tehnične lastnosti

  • močna moka
  • zelo dobro raztegljiv gluten
  • visoka absorpcija tekočin
  • vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo sladkih in slanih proizvodov.
  • visoka stabilnost med pripravo in peko
  • fleksibilnost uporabe
  • izjemen okus

Idealna uporaba

  • vse vrste pic, pizza alla palla,
  • grisini in krekerji
  • listnato testo

Testo in priporočene metode priprave

testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 1 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.

Trajanje fermentacije

  • Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
  • Listnato testo: vse do 48 ur pri kontrolirani temperaturi in več kot mesec dni pri shranjevanju pri negativni temperaturi.

Načini peke

blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.

Tehnične karakteristike: Petra3

Podobni izdelki
Na zalogi
16,86  brez DDV 16,86 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
31,08  brez DDV 31,08 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
2,51  brez DDV 2,51 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
1,70  brez DDV 1,70 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah