MOKA PŠENIČNA EVOLUTIVA "1" "BIO MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg
Petra® Evolutiva
Starodavna sorta pšenice iz ekološke pridelava na Siciliji. Moka tip "1".
V družbi mode, vključno s hrano, kruhom in pico, imamo priložnost, da ponovno prevzamemo vlogo živil, ki dajejo mizi družbeni smisel. Rojstvo moke Petra® (leta 2007) je bil prvi korak k ponovnemu odkrivanju pšenice kot osnovne sestavine naše kuhinje. Ne moka, ki je rezultat predelave, ampak pšenica je pravi izdelek narave. Zdaj čutimo, da je prišel čas, da naredimo korak nazaj k semenu, pravemu izvoru kakovosti, ki se mora začeti od zemlje do mize po verigi plemenitih gest in skupnega znanja.
Danes želimo biti del dragocenega gibanja, ki upravičeno vrača vsakogar v razmišljanje do boljše hrane. Prispevanje k razvoju ekološkega gojenja pšeničnih populacij je z etičnega in strokovnega vidika spodbuden projekt. Kot vemo, je trajna in izvedljiva rešitev zdrave mize, ki se začne iz zdrave sestavine je pot, ki lahko pripelje do resnice ekološke svobode.
Kje drugje bi se lahko gojenje semenskih mešanic različnega izvora tako hitro ukoreninilo kot na Siciliji, kjer živi in goji Giuseppe Li Rosi. Odkriva starodavna zrna in uporablja naravno selekcijo in nagon preživetja pšenice, da da organskemu gojenju pravi in popoln pomen, osvobodi ga laboratorijske kemije.
Potem se je zgodilo. Simbioza med mlinom Quaglia in združenjem Simenza, ki goji najbolj evolucijska starodavna zrna. Nastala je moka, pripravljena z najčistejšo tehniko in biološko tehnologijo v Italiji. Očiščeno zrno, ki postane čista moka, tako čisto, da ga lahko preprosto uporabite za pripravo kruha in pizz, tako lepih na pogled, kot dobrega za uživanje.
Petra Evolutiva je tudi korak naprej v razvoju gibanja pizze po principih Sodobnega italijanskega manifesta o pizzi, ki so ga leta 2012 podpisala najpomembnejša imena italijanskega gastronomskega novinarstva.
Moka je odlična za pripravo pic in kruha. Za klasične pice uporabite hidracijo 60-65%, za peko kruha ali pic v pekačih pa od 70-75%.
Moka je mleta iz starodavne sorte pčenice, ki ni bila gensko modificirana. Zato je gluten šibak, lahko prebavljiv in pri gnetenju zahteva temu primerno pazlivost. Trud se nam povrne z izjemnim okusom.
- Bio
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan