MOKA DURUM PŠENIČNA 8610 SEMOLINA RIMACINATA PETRA "MOLINO QUAGLIA" - 5 kg
Posebna zlato-rumena namenska pšenična moka iz trde pšenice in ponovno mleta, za pripravo fokač, pic, kruha in vzhajanega testa ter slaščičarskih proizvodov.
Zrna
Mešanica italijanskih in evropskih trdih mok sorte Durum s certifikatom poreklosti in raznovrstno uporabo. Njena karakteristike je izjemna čistost in uporabnost.
Način mletja
Zelo nežno dvojno mletje ohranja beljakovine in škrobe v optimalni kvaliteti.
Lastnosti
Kategorija | Durum Semolina |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 11,5% - 12,5 % |
Minerali d.m. | vse do 0,90% |
Vsebnost mokrega glutena | do 10% |
Tehnične lastnosti
- dobra žilavost
- optimalna absorpcija tekočin
- maksimalna stabilnost in obdelovalnost
- optimalna stabilnost zadrževanja tekočin
Zahvaljujoč tehničnim karakteristikam Petra 8612 zagotavlja:
- optimalno produktivnost
- stabilnost testa med obdelovanjem
- fleksibilnost uporabe in podaljšana uporaba testa
Idealna uporaba
- fokače in pice v pekaču
- kruh in drugi vzhajani proizvodi
- pizze alla pala
- slaščičarski proizvodi
Idealna moka za srednjo in dolgo fermentacijo, zagotavlja:
- optimalno hrustljavost v ustih
- stabilnost in hrustljavost po peki
- odlične zmogfljivosti testa na dolgi čas
- zagotavlja konsistentno kvaliteto končnega proizvoda
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali z indirektno metodo s pivskim kvasom ali drožmi.
Trajanje fermentacije
Idealno za srednjo in dolgo fermentacijo tudi pri kontrolirani temperaturi pri 4°C. Najbolje rezultate doseže pri indirektni metodi.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.