MOKA DURUM PŠENIČNA 8610 SEMOLINA RIMACINATA PETRA "MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg
Posebna zlato-rumena namenska pšenična moka iz trde pšenice in ponovno mleta, za pripravo fokač, pic, kruha in vzhajanega testa ter slaščičarskih proizvodov.
Zrna
Mešanica italijanskih in evropskih trdih mok sorte Durum s certifikatom poreklosti in raznovrstno uporabo. Njena karakteristike je izjemna čistost in uporabnost.
Način mletja
Zelo nežno dvojno mletje ohranja beljakovine in škrobe v optimalni kvaliteti.
Lastnosti
Kategorija | Durum Semolina |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 11,5% - 12,5 % |
Minerali d.m. | vse do 0,90% |
Vsebnost mokrega glutena | do 10% |
Tehnične lastnosti
- dobra žilavost
- optimalna absorpcija tekočin
- maksimalna stabilnost in obdelovalnost
- optimalna stabilnost zadrževanja tekočin
Zahvaljujoč tehničnim karakteristikam Petra 8612 zagotavlja:
- optimalno produktivnost
- stabilnost testa med obdelovanjem
- fleksibilnost uporabe in podaljšana uporaba testa
Idealna uporaba
- fokače in pice v pekaču
- kruh in drugi vzhajani proizvodi
- pizze alla pala
- slaščičarski proizvodi
Idealna moka za srednjo in dolgo fermentacijo, zagotavlja:
- optimalno hrustljavost v ustih
- stabilnost in hrustljavost po peki
- odlične zmogfljivosti testa na dolgi čas
- zagotavlja konsistentno kvaliteto končnega proizvoda
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali z indirektno metodo s pivskim kvasom ali drožmi.
Trajanje fermentacije
Idealno za srednjo in dolgo fermentacijo tudi pri kontrolirani temperaturi pri 4°C. Najbolje rezultate doseže pri indirektni metodi.