9/9

PASTA MADRE S KVASOM RUGGERI

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 49,22  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1TEZR70031
Na zalogi
53,90 
53,90  brez DDV
Droži v prahu - Pasta Madre dajejo izjemen okus in arome domačemu kruhu, pici in focaccii, za kratkotrajno in dolgotrajno kvašenje, uporabite ga namesto pivskega kvasa.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Aktivne matične droži v prahu

  • Idealne za kratkotrajno in dolgotrajno kvašenje.
  • Kruhu, pici in focacci doda aromo, razvoj in hrustljavost.
  • Profesionalni format 5 kg

Narejeno iz pšeničnih kalčkov najvišje kakovosti, ki izboljšajo okus in aromo domačega kruha, pice in focaccie.

Uporablja se lahko za kratkotrajno in dolgotrajno kvašenje ter popolnoma nadomesti pivski kvas.

Kaj je formula Pater®?

Je edinstvena in inovativna formulacija, ki vsebuje žive mlečnokislinske fermente, značilne za izvirno mikrofloro matičnega kvasa.

Prinaša številne prednosti, začenši s testom, ki bo stabilnejše in lažje za obdelavo.

Poleg tega bodo za pečene izdelke značilne neustavljive arome in vonjave , neverjetna topnost, odlična žvečljivost, vonj, ki traja dlje.

Kaj je Ruggeri Pasta Madre?

Sušene droži so narejene iz zelo kakovostne moke, ki vsebuje pšenične kalčke. Temu praškastemu kvašenemu testu ni treba dodajati pivskega kvasa in je idealen za kratkotrajno in dolgotrajno kvašenje. Spodbuja razvoj posebnih aromatičnih odtenkov, ki izboljšajo okus in aromo pečenega kruha. Sušene droži testu prijeten vonj po oreščkih, intenzivno aromo in izboljša obdelovalnost testa.

Omogoča, da testo vzhaja v nekaj urah, primeren je za vse vrste kruha, focaccia, pice in kvašene sladice.

 

Kako uporabljati suhe matične droži Ruggeri:

Za domači kruh, pico in focaccio

Kratko kvašenje: odmerite 10% celotne moke, ki jo zahteva recept, in pustite vzhajati 2 uri na sobni temperaturi. Na primer, na 500 g moke uporabite 50 g paste Madre in upoštevajte navodila v receptu.

Dolgotrajno kvašenje: zmanjšajte odmerek matičnega kvasa na 5% in testo za 6/8 ur postavite v hladilnik. Za kvašenje, daljše od 12 ur, odmerek povečajte z 2% na 3%.

Kako shraniti Ruggeri droži

Izdelek je najbolje shranjevati v hladnem prostoru. V toplih mesecih je zato priporočljivo, da kozarec hranite v hladilniku.

Predlagani recept za kruh s suhim kvašenim testom Ruggeri

Sestavine:

  • Sestavine: 500 g moke tipa „0“
  • 50 g posušenega kvasa s kvasom (odmerek 10 %)
  • 10 g soli
  • 300 ml vode

Postopek: V skledi gnetite vse sestavine približno 10 minut, dokler ne dobite gladkega in homogenega testa. Testo pustite počivati 10 minut, pokrito s krpo, in oblikujte hlebček. Hlebec naj počiva 150-180 minut na pekaču, obloženem s papirjem za peko, v izklopljeni pečici. Odstranite pekač, segrejte pečico na 220 °C in jo pecite 20-25 minut.

 

Lastnosti

Energetska vrednost (kj):
1630.00
Energetska vrednost (kcal):
385.00
Maščobe:
3.10g
Nasičene maščobe:
0.70g
Ogljikovi hidrati:
69.00g
Od tega sladkoriji:
0.90g
Beljakovine:
2.40g
Sol:
0.10g
Podobni izdelki
Na zalogi
4,29  brez DDV 4,29 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

7,16  brez DDV 7,16 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

38,98  brez DDV 38,98 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
13,27  brez DDV 13,27 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah