PASTA MADRE S KVASOM RUGGERI - 250 g
Aktivne droži v prahu
- Idealne za kratkotrajno in dolgotrajno kvašenje.
- Z živimi mlečnokislinskimi fermenti - formula Pater®.
- Kruhu, pici in focaccii doda aromo, razvoj in hrustljavost.
- Izboljša obdelovalnost testa in ga naredi mehkejšega.
Opis
Naša Pasta Madre, pridobljena iz pšeničnih kalčkov najvišje kakovosti, daje izjemne okuse in arome domačemu kruhu, pici in focacci.
Idealna je za kratkotrajno in dolgotrajno kvašenje, uporabite ga namesto pivskega kvasa.
Praktično za uporabo , uporabljate ga lahko v različnih odmerkih glede na dolžino kvašenja.
Kaj je formula Pater®?
Je edinstvena in inovativna formulacija, ki vsebuje žive mlečnokislinske fermente, značilne za izvirno mikrofloro matičnega kvasa.
Prinaša številne prednosti, začenši s testom, ki bo stabilnejše in lažje za obdelavo. Poleg tega bodo za pečene izdelke značilne neustavljive arome in vonjave , neverjetna topnost, odlična žvečljivost , vonj, ki traja dlje.
Kaj je Lievito Madre ?
To so suhe, ki je pridobljne iz zelo kakovostne moke, ki vsebuje pšenične kalčke , to je najbolj notranji del zrna, ki je še posebej bogat s hranilnimi snovmi.
Sušeni kvas Ruggeri se pri domači peki uporablja namesto pivskega kvasa in je primeren za vse vrste kruha, pice in focaccia . Ena od glavnih prednosti je razvoj
posebnih okusov in arom v končnem izdelku, ki so značilni za kvašene izdelke, pripravljene s svežim kvasom. Poleg tega poveča pekovske lastnosti moke, saj je testo lažje za obdelavo in mehkejše .
S Ruggeri Pasta Madre lahko v svoji kuhinji ponovno odkrijete okuse preteklosti , in sicer z izjemno preprostostjo in praktičnostjo . Ta suhi matični kvas je dejansko enostaven za uporabo: odmeriti ga je treba 10 % teže moke v receptu in ga dodati neposredno v samo moko, ne da bi ga bilo treba prej aktivirati. Tako boste lahko ustvarili okusno in dišeče visokokakovostno pecivo, kot so kruh, pica, focaccia, panettone in colomba. Končni rezultat bo drugačen od tistega, ki ga dobimo s pivskim kvasom, in sicer v več pogledih: boljši kvas, bolj dišeči in okusni kvašeni izdelki, lažje obdeljivo testo ... Brez nevšečnosti zaradi pokvarljivosti svežega matičnega kvasa .
Kako se rodijo naše droži
Za izdelavo naše Pasta Madre izberemo najboljše sveže kvasovke, ki jih nato posušimo, da bi ohranili njihove značilne lastnosti pri izdelavi kruha . Med sušenjem Saccharomyces Cerevisiae - ali pivski kvas, glavni mikroorganizem v svežem kislem testu, ki omogoča razvoj testa - izgubi sposobnost fermentacije. Zaradi tega se ga pozneje doda nazaj v posušene droži. Med domačo peko se zaradi toplote testa in dodajanja vode ponovno aktivirajo dodane Saccharomyces Cerevisiae, ki začnejo kvasiti.