AKTIVNI PIVSKI KVAS V PRAHU RUGGERI - 100 g
Pivski kvas za kruh in pice
- Odporen suhi pivski kvas, ki vedno ostane aktiven
- Uporabite ga za kruh, pice in focaccie.
- Priročna embalaža za odpiranje in zapiranje
Suhi pivski kvas Ruggeri je rezultat počasnega sušenja, ki omogoča zaščito njegove kvasne moči, tako da se ohrani skozi čas.
Je odporen kvas: vedno ostane aktiven, tako v stiku z zrakom kot v mešanici z moko, zato ga je mogoče dlje časa hraniti.
Uporabite ga za dodajanje volumna vsem pekovskim izdelkom: kruhu, pici, focaccii in še veliko več!
Priročna embalaža s pokrovom za ohranjanje svežine, ki omogoča enostavno odpiranje in zapiranje embalaže, kar zagotavlja boljše ohranjanje kvasa.
Njegovo posodo je mogoče v celoti reciklirati: pokrovček v plastični zbiralnici, posodo v papirju, zavihek, ki ga je mogoče zlahka odlepiti, pa v aluminiju.
Suhi pivski kvas Ruggeri: Kako ga uporabiti?
Za pripravo kruha in pice priporočamo, da na 500 g moke odmerite 6 g našega suhega pivskega kvasa. 6 g visokoaktivnega suhega pivskega kvasa Ruggeri je dejansko enakovredno 25 g svežega pivskega kvasa! Tukaj je recept za pripravo dišečega kruha z našim suhim pivskim kvasom.
Sestavine: 500 g mehke pšenične moke tipa 1 - 6 g visoko aktivnega suhega pivskega kvasa - 10 g soli - 280 ml vode.
Postopek: Moko, suhi pivski kvas, sol in 3/4 vode vlijte v skledo. Močno gnetite 10 minut. Če se testo lepi, si roke namažite z ekstra deviškim oljčnim oljem. Prilijte preostalo vodo in gnetite še približno 10 minut, dokler testo ni gladko in homogeno. Oblikujte hlebčke in jih pustite vzhajati 90-110 minut na naoljenem pekaču v izklopljeni pečici. Odstranite pladenj, v pečico postavite manjšo posodo z vodo in jo segrejte na 220 °C. Pečemo 20-25 minut na način z ventilatorjem.