Sorbet iz kumaric na reduciranem mleku z rdečelistno krešo
Recept: Justin Brown - www.justinbrownchef.com
Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili
Rowzer,
povsem nova tehnologija in zelo enostavna izvedba emulgacijskega aparata, ki je povsem prekosil njegovega predhodnika |
MyCook 1,8 PRO
Eden najbolj priljubljenih termomix mešalcev na trgu. Profesionalna izvedba s 2 litrsko posodo, temperaturo do 120°C, zato je poleg chefov primeren tudi za slaščičarje, nastavljanje temperature po 5°C, 8.700 vrtljajev. |
Recept
Kumare olupimo in jih narežemo. V MyCook damo kumare, sladkor, sol, metine liste in sok limete. Mešamo pri hitrosti 3, 50°C približno 15 minut. Ohladimo in precedimo skozi sito. Zlijemo v Rowzer posodo in zamrznemo. |
Reducirano mleko
Mleko zlijemo v MyCook 1.8 Pro z nastavkom za mešanje. Segrejemo na 90°C in kuhamo 10 minut. Dodamo lističe želatine. Precedimo in zlijemo v model v obliki majhnih cevk. Postavimo v hladilnik preko noči, da želira. |
Postrežba
Postrežemo kot pred-sladico. Na krožnik položimo reducirano mleko in preko sorbet iz kumaric. Okrasimo z lističem rdečežilne kreše.