9/9

Sorbet iz kumaric na reduciranem mleku z rdečelistno krešo

Recept: Justin Brown - www.justinbrownchef.com

Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili


Rowzer,

povsem nova tehnologija in zelo enostavna izvedba emulgacijskega aparata, ki je povsem prekosil njegovega predhodnika

MyCook 1,8 PRO

Eden najbolj priljubljenih termomix mešalcev na trgu. Profesionalna izvedba s 2 litrsko posodo, temperaturo do 120°C, zato je poleg chefov primeren tudi za slaščičarje, nastavljanje temperature po 5°C, 8.700 vrtljajev.

Recept

3 kumare
100 g sladkor
235 g voda
sol
listi mete
1 sok limone
2,5 g Neutro 5
Priprava
Kumare olupimo in jih narežemo. V MyCook damo kumare, sladkor, sol, metine liste in sok limete. Mešamo pri hitrosti 3, 50°C približno 15 minut. Ohladimo in precedimo skozi sito. Zlijemo v Rowzer posodo in zamrznemo.

Reducirano mleko

1,5 l mleka
2 lista želatine
Priprava


Mleko zlijemo v MyCook 1.8 Pro z nastavkom za mešanje. Segrejemo na 90°C in kuhamo 10 minut. Dodamo lističe želatine. Precedimo in zlijemo v model v obliki majhnih cevk. Postavimo v hladilnik preko noči, da želira.


Postrežba

Postrežemo kot pred-sladico. Na krožnik položimo reducirano mleko in preko sorbet iz kumaric. Okrasimo z lističem rdečežilne kreše.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah