Košarica je prazna
Šok komore za hitro ohlajevanje in hitro zamrzovanje
Komore različnih tipov in velikosti za vse potrebe od manjših restavracij do velikih prehrambnih obratov.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||
Serija STOsnovna serija šok komor, enostavne robustne in zanesljive z njimi močno izboljšamo kvaliteto in organizacijo dela. |
Serija BlueCHILLMulti-finkcijske šok komore za napredne slaščičarne, sladoledarne in restavracije z dodatnimi funkcijami odtajevanja, sušenja proizvodov, posebno funkcijo za sladoled in številnimi programi ohlajevanja. |
Serija BlueTOUCHNajbolj napredna serija šok komor na trgu s številnimi funkcijami za napredne chefe restavracij ali slaščičarn, več programov za ohlajevanje, posebna funkcija za sladoled, sušenje, kuhanje pri nizki temperaturi, vzhajalni, odtajevanje ... |
Serija TŠok komore z izrazito veliko močjo, izjemno robustne ter enostavne za vzdrževanje, namenjene večjih slaščičarnam, pekarnam, restavracijam, kakor tudi industriji. |
Hitro ohlajevanje za višjo kvaliteto in varno hrano
![]() |
Hitro ohlajevanje +90° > +3°CVsa kuhana hrana, ki jo pustimo, da se počasi ohlaja izgublja na kvaliteti. Icematric šok komora omogoča hitro znižanje temperature sredice živila, ki je bila pravkar kuhana do + 3°C. Hitrost tega postopka je bistvena, saj omogoča znižanje bakterijske proliferacije, ki je še posebno kritična medtem, ko se hrana ohlaja pri temperaturah +65°C do + 10°C. Končni rezultat je ohranjanje kakovosti, barve in vonja hrane, ter seveda podaljšanje roka trajanja. |
||||||||||
![]() |
Hitro zamrzovanje +90° > -18°CHitro zamrzovanje je najboljši postopek za shranjevanje hrane za več mesecev. Zahvaljujoč zelo močnemu sistemu ohlajanja, ki je vgrajen v šok komore Icematic, s temperaturo zraka -40°C zelo hitro znižamo temperaturo v sredici hrana na -18°C s čimer se izognemo mikrokristalizaciji in zagotovimo popolno in dolgotrajno ohranjanje prvotne lastnosti hrane. Po odtaljevanju ta ne bo izgubila tekočine, trdnosti ali okusa. |