Zelenjavni izziv
Se upaš narediti zelenjavni sladoled!
Rdeča pesa z medom in belo čokolado
Agrimontana
je zmagovalec letošnjega najbolj prestižnega tekmovanja profesionalcev v izdelavi sladoled "World Cup 2016", ki je potekal na sejmu Sigep v Riminiju.
Agrimontana je najboljša izbira za vse, ki želijo odličen in naravni sladoled.
Bela čokolada Cacao Barry Zéphyr™
Povsem nova bela čokolada izjemnih razsežnosti. Pripravljena za pripravo moussov, krem, sladoledov. Izjemno kremasta z velikim deležem kakava 41%, mleka in malo sladkorja.
Aparati za sladoled, ki smo jih uporabili
Nova zvezda na nebu ... Rowzer
Nova generacija aparatov za restavracije. Boljši od predhodnika, sladolede, sorbeti, koncentrati, kreme, univerzalni aparat, ki ga boste vzljubili. |
MyCook
Odgovor nemškemu konkurentu nad katerim chefi zaradi nenatančnosti niso bili zadovolji. Ustvarili so ga katalonske top chefi za svoje potrebe. Doseže 120°C z nastavitvijo temperature 5°C (konkurenca samo 100°C in skala po 10°C.) |
Recept Rowzer/Pacojet
Privoščimo si lahko 0% sladkorja in več okusa!
295 g | voda |
96 g | glukoza v prahu |
48 g | med |
319 g | rdeča pesa |
40 g | bela čokoladna kuvertura Cacao Barry Zephyr |
3 g | neutro 5 agrimontana |
2,5 g | Neutro 5 |
Priprava
Tokrat priprava s pomočjo sous-vide tehnike kuhanja. Pripravimo lahko seveda lahko tudi na klasičen način.Rdečo peso olupimo in jo narežemo na kocke. Vse sestavine damo v sous-vide vrečko in vakuumiramo. Sous-vide nastavimo na 85°C in kuhamo 3 ure. Vrečko vzamemo iz posode in jo ohladimo na ledu. Shranimo v hladilnik dokler ne potrebujemo. Rok trajanja 3 tedne.
Sestavine vzamemo iz vrečke in jih zmeljemo s pomočjo paličnega mešalca. Zlijemo v rowzer posodo in zamrznemo na -20/-22°C, obdelamo in postrežemo.
Najenostavnejša je priprava v termomix mešalcih.