VROČA ČOKOLADA s penicami Marshmallow
Privlačen vroč napitek, ki bo navdušil vas in vaše goste ...
Kakavova zrna in njihov produkt - čokolada, danes veljata za nov trend! 50% globalnega prebivalstva trdi, da zaužije čokolado vsak dan. Čas je, da s čokolado ustvarimo zanimive, nove napitke, ki bodo navdihovali ljudi po svetu! Pred vami je recept vroče čokolade z mehkimi in topljivimi penicami čudovitega okusa Marshmallow.
30 g | Vroče bele ali temne čokolade Wonn&Voll |
125 g | Mleka |
Doziranje po želji | Penice Marshmallow |
30 g vroče bele ali temne čokolade zmešamo s 125 g mleka in počasi segrevamo do vrelišča, da dobimo gosto vročo čokolado. Lahko jo aromatiziramo z različnimi okusi sirupov 1883 Routin (lahko izbirate med okusi: kokos, karamela, cimet, vanilija, ...)Na koncu dodamo penice Marshmallow.
Če nimate aparata za vroče napitke, lahko uporabite parni nastavek na aparatu za kavo.
![]() |
Mini in Big Marsmallow bele penice za vroče napitke, sladice, dekoracije, sladolede, pralineje ... |
![]() |
Mini barvne Marshmallow penice za dekoracije, sladice, sadne solate ... Odlične pa predvsem v beli vroči čokoladi. |
Marshmallow so zelo moderne sladice v obliki mehkih penic, ki izvirajo iz Francije (19. stoletje), razcvet pa so doživele v ZDA. Danes jih poznamo kot izjemno mehko slaščico in jih lahko uporabimo skoraj povsod; čudovite so oblite s čokolado, za pripravo pop-sov, pralinejev, namočene v vročo čokolado ...
Američani jih zelo radi pečejo na ognju, zabodenih v palčke. Ta trend izvira iz Velike Britanije. Prava revolucija je prišla z vročo čokolado v vseh oblikah. Marsmallow pence preprosto potresemo po vročem napitku, kjer postanejo mehke in se pričnejo počasi topiti. Če preko vsega potresemo še s kakavom ali majhnimi koščki čokolade oziroma kodrčki je učinek še toliko večji. Dodamo lahko tudi stepeno smetano.
Wonn&Voll je najstarejša prava vroča gosta čokolada v Sloveniji in tudi najbolj prodajana. Njena vrednost se nedvomno skriva v lastnem originalnem receptu, uporabi najboljše vrste kakava in minimalne uporabe sladkorja.