NEUTRO 5 AGRIMONTANA - 1 kg
Emulgator in stabilizator iz izključno naravnih sestavin za največje mojstre sladoleda.
Pri sladoledu spreminjamo agregatno stanje vode iz tekoče v zamrznjeno, pri čemer se spreminja kristalna struktura, ki lahko poslabša in poškoduje strukturo sladoleda. V sladoledu je do 60% vode, zato moramo zagotoviti njeno stabilnost, kar dosežemo z dodatkom stabilizatorjev. Sladoled je tudi zmes vode in maščobe, ki se med seboj težko oziroma se sploh ne vežeta. Če želimo da bo sladoled kremast in se voda ne bo izločila, je potrebno dodati tudi emulgatorje, ki zagotovijo emulzijo med vodo in maščobami.
Agrimontana je za vas pripravil vrsto zmesi (stabilizator/emulgator), ki vsebujejo izključno samo popolnoma naravne sestavine in so namenjeni tistim, ki iz sladoleda želijo narediti nekaj več, predvsem pa svojim gostom pripraviti popolnoma naravne sladolede. Proizvod ne vsebuje mono in digliceridov maščobnih kislin! Neutro 5 je čisti emulgator/stabilizator in se dozira 5 g na liter tekočine. Primeren je tako za pripravo kremnih sladoledov kot sorbetov na vodni osnovi.
- No Hidrogen