9/9

BAZA 50 SADNA AGRIMONTANA - 2 kg

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 17,48  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1BZBA08353
Na zalogi
38,28 
38,28  brez DDV
Strukturni dodatek za pripravo sadnih sladoledov, pripravljen iz naravnih sestavin najboljše kvalitete.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku


Pri sladoledu spreminjamo agregatno stanje vode iz tekoče v zamrznjeno, pri čemer se spreminja kristalna struktura, ki lahko poslabša in poškoduje strukturo sladoleda. V sladoledu je do 60% vode, zato moramo zagotoviti njeno stabilnost, kar dosežemo z dodatkom stabilizatorjev. Sladoled je tudi zmes vode in maščobe, ki se med seboj težko oziroma se sploh ne vežeta. Če želimo da bo sladoled kremast in se voda ne bo izločila, je potrebno dodati tudi emulgatorje, ki zagotovijo emulzijo med vodo in maščobami. 
Agrimontana je za vas pripravil vrsto zmesi (stabilizator/emulgator), ki vsebujejo izključno samo popolnoma naravne sestavine in so namenjeni tistim, ki iz sladoleda želijo narediti nekaj več, predvsem pa svojim gostom pripraviti popolnoma naravne sladolede. 

Proizvod ne vsebuje mono in di-gliceridov maščobnih kislin! Fruit Base 50 je osnovna baza za pripravo sadnih sorbetov in poleg stabilizatorje vsebuje tudi nekatere zelo pomembne sladkorje, ki dajejo sladoledu odlično strukturo. 

 

RECEPT - Sorbet jagoda 60%,  -12°C
Recept za jagodni sorbet (sladoled na vodni osnovi) s 60% sadnim deležem, idealna temperatura strežbe -12°C, z dodanimi rastlinskimi vlakninami.

  Sladkor    60 g
  Dekstroza    30 g
  Glukozni sirup v prahu    100 g
  Inulin    20 g
  Voda    125 g
  Jagode    600 g
  Sok limone    30 g
  Sadna baza 50     35 g
  Skupaj   1.000 g

 

Priprava

Vse sestavine v prahu dobro premešamo med seboj. Vodo segrejemo na 40-45°C in primešamo vse sestavine v prahu. Dobro emulgiramo s paličnim mešalcem ter segrejemo na 65-70°C. (ne smemo segreti preko 70°C, ker inulin razpade v fruktozo in izgubi svoje lastnosti). Sirup čim hitreje ohladimo na 4°C in ga postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje preko noči. Ohlajenemu sirupu promešamo jagode in limonin sok, ter ponovno dobro emulgiramo v čim bolj fino maso. Zamrznemo v stroju za sladoled. Za nekaj minut postavimo v šok komoro na -40°C ali za pol ure v zamrzovalnik ter postrežemo pri -12°C.

Lastnosti: maščobe 0%, sladko 17,7%, trdne snovi 31,5%, PPZ 270

 

 

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
Energetska vrednost (kj):
1365.00
Energetska vrednost (kcal):
324.00
Maščobe:
0.00g
Nasičene maščobe:
0.00g
Ogljikovi hidrati:
67.00g
Od tega sladkoriji:
45.00g
Beljakovine:
0.60g
Sol:
0.06g
Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

36,22  brez DDV 36,22 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
48,20  brez DDV 48,20 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

14,78  brez DDV 14,78 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
53,60  brez DDV 53,60 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah