Cappuccino kot bi ga samo želeli!
Vsi ga poznamo in večina ga tudi obožuje. Kavni napitek iz odlične kave pripravljen na espresso aparatu z dodatkom spenjenega mleka on običajno potresen s kakavom v prahu.
Vendar iz klasičnega cappuccina lahko naredimo veliko in uspešno zgodbo. Pripravimo ga lahko s več kot sto različnimi okusi in naredimo pravo cappuccino bar s ponudbo, kot jo nima nihče. Posebna ponudba, biti drugačen in boljši pa lahko pomeni tudi zgodbo o uspehu.
Cappuccino pripravimo z dodatkom kvalitetnega gourmet sirupa (Maison Routin 1883) ali gourmet preliva (Maison Routin 1883 ali Fabbri). Kavi in spenjenemu mleku tako dodamo nove dimenzije okusov.
Aromatiziramo lahko:
- aromatiziramo kavo
- aromatiziramo spenjeno mleko
Kombiniramo lahko tudi oboje. Kavo aromatiziramo s gostim gourmet čokoladnim prelivom, spenjeno mleko pa npr. z vaniljo, cimetom, oreščki ...
Predvsem pa se prepustimo domišljiji.
Za cappucino art rabimo:
- espresso kavo
- mleko
- gourmet preliv ali gourmet sirup visoke kvalitete (Routin 1883)
- morebitne dodatke, stepeno smetano, posutke (kakav, cimet, drobljene karamelizirane oreščke ...)