MARCATO NASTAVEK ZA TESTENINE ATLAS "CAPELLINI 150"
CAPELLINI
Capellini so najtanše od vseh italijanskih testenin in imajo v premeru 1 mm. Tradicionalno se strežejo v juhah ali z nežnimi omakami.
Video prikaz izdelave Capellinov
Recept za pripravo svežih domačih testenin Capellini
TESTO ZA TESTENINE SESTAVINE
Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo. Vse sestavine premešajte. Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati.
|
||
VALJANJE TRAKU
Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca. Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko. Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo. |
||
RAZREZ CAPELLINOV
Ročico vstavimo v režo aparata. Razvaljan trak testa pošljemo skozi nastavek, da dobimo capelline, ki jih ujamemo s palico od Tacapaste. Naj se na Tacapasti posušijo. Testenine so suhe v približno 1 uri in jih nato hranimo v primerni kuhinjski posodi. Capelline lahko jemo sveže, posušene ali zamrznjene. V kolikor želimo, da vsrkajo sokove omake priporočamo, da jih pripravite suhe. |