9/9

MARCATO NASTAVEK RAVIOLI ZA ATLAS 150

- 10%
Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 57,30  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 3APMAAR-150-INI
Marcato -10%
Dnevi do konca promocije:
Na zalogi
Stara cena: 69,91 
62,92  Prihranite: 5,73  (10%)

Informativen izračun ob nakupu na obroke:

  • 3 x 17.53€
62,92  brez DDV
Nastavek za ročno polnjenje raviolov za Marcato Atlas 150.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

 

Ravioli dodatek za Atlas 150

Nastavek za Atlas 150 za pripravo kraljevskih testenin, kot polnjenje testenine marsikdo pojmuje.  Namenjen je vsem, ki radi ustvarjajo nove kombinacije sestavin in navdušujejo z okusnimi in neverjetno dobrimi jedmi.

Ravioli dodatek je eden od 13 domačih dodatkov za testenine, združljiv s strojem za testenine Atlas 150. Zaradi vaše varnosti ga lahko uporabljate samo ročno.

Ravioli so polnjene testenine kvadratne oblike, široke 45 mm. Priporočena debelina testenega lista je položaj 6 na gumbu za nastavitev.

 

Video prikaz izdelave raviolov

 

Recept za pripravo svežih domačih testenin Spaghetti

TESTO ZA TESTENINE

SESTAVINE

  • 250 g mehke pšenične moke tipa "00"
  • 250 g durum pšenične moke (semolina)
  • 5 celih jajc in voda do skupno 250 g

 Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo.

Vse sestavine premešajte.

Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati.

 

 
     

VALJANJE TRAKU

 Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca.

Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko.

Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo.

 
     
NADEV

SESTAVINE ZA NADEV IZ RICOTTE IN ŠPINAČE
  • 500 g domače albuminske skute
  • 500 g špinače
  • 100 g parmezana
  • 1 jajce
  • sol in poper
  • muškatni orešček

Albuminsko skuto in špinačo zmešamo, dodamo parmezan, jajce in začimbe. Dobro premešamo. Nadev ne sme vsebovati preveč tekočine. 

 
     

RAZREZ RAVIOLOV

V aparat vstavimo ročico. Trak testa prepognemo na pol in potresemo z moko. Zapognjen konec vstavimo v aparat in ročico zavrtimo za četrt obrata. 

Polovici testa ločimo in vstavimo okvir za polnjenje. Med oba trakova damo nadev in ročico počasi vrtimo, po potrebo dodajamo še nadeva. 

Napolnjen trak položimo na pomokano krpo in pustimo nekaj minut, da se posuši in nato raviole razdvojimo. 

Pripravljene raviole lahko takoj skuhamo, lahko juh hranimo v hladilniku 2-3 dni. Lahko jih tudi zamrznemo za daljše obdobje hranjenja.

 

 

 

 

Podobni izdelki
Na zalogi
- 10%
Promotion
39,89  35,90  brez DDV 35,90 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
39,89  35,90  brez DDV 35,90 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
48,50  43,64  brez DDV 43,64 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 10%
Promotion
45,51  40,96  brez DDV 40,96 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah