MARCATO NASTAVEK RAVIOLI ZA ATLAS 150
Ravioli dodatek za Atlas 150
Nastavek za Atlas 150 za pripravo kraljevskih testenin, kot polnjenje testenine marsikdo pojmuje. Namenjen je vsem, ki radi ustvarjajo nove kombinacije sestavin in navdušujejo z okusnimi in neverjetno dobrimi jedmi.
Ravioli dodatek je eden od 13 domačih dodatkov za testenine, združljiv s strojem za testenine Atlas 150. Zaradi vaše varnosti ga lahko uporabljate samo ročno.
Ravioli so polnjene testenine kvadratne oblike, široke 45 mm. Priporočena debelina testenega lista je položaj 6 na gumbu za nastavitev.
Video prikaz izdelave raviolov
Recept za pripravo svežih domačih testenin Spaghetti
TESTO ZA TESTENINE SESTAVINE
Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo. Vse sestavine premešajte. Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati.
|
||
VALJANJE TRAKU Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca. Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko. Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo. |
||
NADEV SESTAVINE ZA NADEV IZ RICOTTE IN ŠPINAČE
Albuminsko skuto in špinačo zmešamo, dodamo parmezan, jajce in začimbe. Dobro premešamo. Nadev ne sme vsebovati preveč tekočine. |
||
RAZREZ RAVIOLOV V aparat vstavimo ročico. Trak testa prepognemo na pol in potresemo z moko. Zapognjen konec vstavimo v aparat in ročico zavrtimo za četrt obrata. Polovici testa ločimo in vstavimo okvir za polnjenje. Med oba trakova damo nadev in ročico počasi vrtimo, po potrebo dodajamo še nadeva. Napolnjen trak položimo na pomokano krpo in pustimo nekaj minut, da se posuši in nato raviole razdvojimo. Pripravljene raviole lahko takoj skuhamo, lahko juh hranimo v hladilniku 2-3 dni. Lahko jih tudi zamrznemo za daljše obdobje hranjenja. |