Remember 28ºC by Jose Romero
Remember 28ºC Joseja Romera, vrhunsko delo o panettonu..
Že v naslovu je zapisano bistvo vsebine, ki bralca vodi skozi vse ključne vidike razumevanja panettona. Poglobljeno kvašenje, vloga vsake sestavine v vsaki fazi gnetenja, nadzor temperatur in hlajenje v ključnih trenutkih počitka so le nekatere posebnosti, ki so popularizirale metodo Joseja Romera pri pripravi panettona.
Knjiga vsebuje raznovrsten seznam kreacij, od najbolj klasičnih do najbolj osebnih, vključuje izdelke, ki so jih pripravili odlični gostujoči kuharji, in je dopolnjena s celotnimi poglavji, namenjenimi dodatnim predelavam, kot so kandirano sadje ali glazure. Naučite se, kako izbrati najboljšo moko za svoj izdelek, kako uporabiti določene sestavine glede na značaj, ki ga želite dati svojemu testu, spoznajte najprimernejšo vrsto modela in odkrijte še veliko dragocenih nasvetov, ki vam bodo pomagali obvladati ta izdelek kot le redki drugi in ga vključiti v svoj običajni proizvodni sistem.
Jose Romero je z leti in zaradi svoje raziskovalne vneme postal vodilni glasnik v svetu panettoneja. Ni le gonilna sila tekmovanja za najboljši obrtniški panettone v Španiji, temveč je razvil tudi popolno didaktično metodo, ki omogoča zanesljivo obvladovanje vseh ključnih vidikov tega izdelka. To vsako leto potrdi na desetine učencev, ki se udeležijo njegovih specializiranih tečajev usposabljanja, ne le v šoli EPGB v Barceloni, temveč tudi v vedno več krajih po svetu.
Ne pozabite, da je 28ºC že po naslovu praktično in celovito delo, ki bralca vodi skozi vse ključne vidike razumevanja panettona. Poglobljeno kvašenje, vloga vsake sestavine v vsaki fazi gnetenja, nadzor temperatur in uvedba hlajenja v ključnih trenutkih počitka so le nekatere posebnosti, ki so popularizirale metodo Joseja Romera pri pripravi tega izdelka.
- Velikost: 23 cm x 28 cm
- Jezik - dvojezični (angleščina & španščina)
- ISBN-13978-84-125716-7-7
- Avtor: Jose Romero
- Trde platnice: 272 strani
- Izdaja: 2023
Vsebina
Osnovne sestavine
Oprema in material
Kvašeno testo
Romerova metoda
Recepti
Glazure
Kandirano sadje
Dodatni recepti
Pogoste napake in možne rešitve