PRISMA - FRANK HAASNOOT
Frank Haasnoot danes velja za enega najboljših slaščičarjev na svetu. Na prizorišče je priskočil, potem ko je bil leta 2011 (Pariz) razglašen za zmagovalca svetovnega tekmovanja »World Chocolate Masters« z briljantnim delom tako v umetniškem kot tudi v tehničnem in smislu okusov.
Frank Haasnoot je znal izkoristiti svoj uspeh za profesionalno rast in svetu pokazati svoj eleganten in ustvarjalen slog. Med drugim je delal v Dubaju, New Yorku, Taipeiju in Hong Kongu. Trenutno ta univerzalni Nizozemec ponuja svoje storitve kot svetovalec, specializiran za sladice in čokolado po vsem svetu, in je eden najbolj zahtevnih strokovnjakov za te storitve. Poučuje tudi tečaje na strokovnih šolah.
Njegova prva knjiga
V svoji prvi knjigi Prisma avtor predstavlja svoje glavne stvaritve do danes in jih spremlja z novimi, vse razporejene po barvah, ki prikazujejo prefinjen, oseben in koheziven slog. Skupaj šest barv, ki natančno služijo kot navdih za naslov, predmet, ki lahko lomi svetlobo v barvah mavrice.
Na vseh straneh knjige želi chef pustiti svoj pečat, svoj osebni in neprenosljiv slog, ki se pogosto prepisuje.
Zelo pričakovana in zahtevna knjiga v kateri chef prikazuje čarobnost najbolj ustvarjalnih in fascinantnih sladic, ki jih danes lahko najdete v petdesetih različnih ekskluzivnih stvaritvah.
"Naj vas ta knjiga navdihne kot bralca, da doživite, kaj nam prinaša ta čudovit poklic, in vas naredi še bolj strastnega v obrti", Jeroen Goosens
»Vedno mi je bil všeč njegov umetniški pristop, ki je nekoliko» punkerski «, in njegova zelo osebna, natančna in premišljena vizija. Te lastnosti dajejo njegovim skladbam edinstven, prepoznaven slog, ki je resnično njegov. " Stéphane Leroux, MOF Pâtissier Confiseur