PAPRIKA ANGELSKI LASJE TERRE EXOTIQUE - 10 g
V katerih jedeh naj uporabim čili angelski laski?
Spoznajte pekoče in pekoče okuse čilija angelski laski
Čili angelski laski je nepogrešljiv v kuhinji, saj z njim lahko okrasite in začinite svoje jedi!
Kako uporabljati čili za angelske lase?
Naše zamisli za recepte, kako uporabiti čili za angelske lase v kuhinji:
- V zelenjavne kruhke dodajte ščepec čilija iz angelskih las, preden jih postrežete;
- pokrovače v žafranovi omaki: po pripravi pokrovač na žafranovi omaki dodajte nekaj pramenov angelskega čilija in uživajte;
- sendviči z lososom in avokadom: za popestritev in okrasitev sendvičev jih potresite s ščepcem angelskega čilija;
- paella: na koncu kuhanja dodajte nekaj pramenov angelskega čilija v paello in postrezite;
- olje z angelskimi lasmi: 2,5 žličke čilija angelskih las dodajte 1 litru oljčnega olja in pustite stati dva tedna;
- omaka iz gob in angelskih las: ko pripravite omako iz gob, jo potresite z angelskimi lasmi in postrezite.
Okusi čilija angelski laski
Nitke čilija imajo tople, pekoče, sadne in sladke note. Neverjetno dišeči čili angelski laski je zelo aromatičen z rahlo grenkim okusom, ki je zelo cenjen. Njegova moč je 5/10 (močan) na Scovillovi lestvici, kar pomeni, da je močnejši od paprike Espelette in manj pekoč od paprike fire ring.
Angelski čili iz Kitajske
Kako rastejo kitajski čiliji?
Čiliji, katerih botanično ime je Capsicum, spadajo v družino Solanaceae, tako kot na primer paradižnik. Paprike, narezane na angelske lase, so paprike Tianjin.
Znane so tudi pod imenom Tien Tsin in rastejo na severovzhodu Kitajske v regiji Tianjin, kjer se pogosto uporabljajo v kulinariki.
Kako postanejo angelski lasje?
Majhni čiliji so najprej zelene barve, ko dozorijo, pa postanejo svetlo in intenzivno rdeči. Čiliji se nabirajo ročno, nato pa se narežejo na zelo drobna vlakna, ki se na koncu posušijo in poimenujejo angelski čiliji, ki bi jih vizualno skoraj lahko zamenjali z žafranovimi pestiči.
Zgodovina čilijev angelski laski
Paprika angelski laski izvira iz Kitajske in se pogosto uporablja v regiji Tianjin ob rekah Rumenega morja nedaleč od Pekinga, kjer se uporablja predvsem za okrasitev jedi in za njihovo aromatiziranje. Ime je dobil zaradi svojega tankega in zračnega videza, podobnega lasem.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana