MEŠANICA ZAČIMB ZA GRŠKO PITO TERRE EXOTIQUE - 30 g
V katere jedi uporabiti mešanico grške pite?
S to mešanico poljubno začinite vse svoje jedi in jim dajte sredozemske note! Ne glede na to, ali je v mesnih marinadah, prelivih, na svežem siru ali v solatah, je ta mešanica tako enostavna za uporabo kot okusna.
Naše zamisli za recepte za uporabo mešanice grške pite pri kuhanju
- Gyros z mešanico grške pite: narežite meso in ga čez noč marinirate v mešanici grške pite. Nato v veliki ponvi brez maščobe na močnem ognju popečemo meso. Vzemite pito, jo napolnite z mesom, tzatzikijem, rdečo čebulo, solato in paradižnikom.
- Feta, pečena z mešanico grške pite: Feto potresemo z mešanico grške pite in pokapamo z oljčnim oljem! Pečemo 10 minut na 200°C. Pustite počivati, nato pa uživajte!
- Preliv iz mešanice medu in grške pite: preoblikujte svoj preliv tako, da svojemu pripravku dodate med in čajno žličko mešanice grške pite.
Arome mešanice grške pite
Ta mešanica, sestavljena iz timijana, česna, paprike, origana, kumine, kajenskega popra, limonine mirte in čebule, prinaša tipične note in arome sredozemske kuhinje s toplo in zaokroženo dišavo.
Sredozemska kotlina, pravi dišeči vrt
Glavne sestavine te mešanice rastejo v sredozemskem bazenu. V regiji jih gojijo že stoletja in seveda zavzemajo posebno mesto v lokalni kuhinji, v veliko veselje vseh.
Pita kruh, dediščina iz stare Grčije
Pita kruh je stalnica grške kuhinje s koreninami v antiki. Ta kruh, narejen iz pšenične moke, vode, kvasa in soli, je znan po svojem notranjem žepu. Pečeno je na visokih temperaturah, zaradi česar se testo napihne in ustvari svoj edinstven žepek. Pita kruh, ki ga tradicionalno postrežejo z jedmi, kot sta gyros ali souvlaki, je klasika grške gastronomije.