MEŠANICA ZAČIMB "TRAPPEUR" TERRE EXOTIQUE - 60 g
Kje uporabiti to mešanico Traper
Spoznajte nežne okuse iz Quebeca
To mešanica začimb navdihuje quebeška tradicija. Popeljala vas bo v čas daleč od civilizacije. Globoko v osrčju javorjevega gozda je klic divjine močan! Mešanica sprošča vse bistvo lova in nabiralništva za preproste in naravne recepte. Zaradi popolnega ravnovesja okusov je mešanica Trapper odlična tudi za pripravo bolj prefinjenih jedi.
Kako najbolje izkoristiti mešanico Traper
Naše ideje za recepte za mešanico Traper:
- Avokado in kremni sir za kanapeje, posute z mešanico Traper: Odlično za novo preobleko priljubljenega bruncha;
- Meso na žaru: goveja ali puranja nabodala s papriko izdatno posujte z mešanico Traper;
- Solata iz jabolk, jagenjčka in orehov z mešanico Traper: solato potresite z mešanico Traper;
- Quebecki losos: lososov zrezek specite na žaru, dodajte nekaj sesekljanih in na žaru popraženih lešnikov ter pest brusnic. Obilno potresite s to mešanico Quebecois, da poudarite vse okuse te jedi;
- Jesensko ugodje: Mešanica Traper doda značaj lesnim okusom. Z njo potresite kostanjevo kašo, ki jo postrežete s paniranimi gozdnimi gobami. Popolna priloga k pečenemu pršutu za toplo jesensko poslastico;
- Dimljeni losos na toastu: mešanico Traper posujte po dimljenem lososu;
- Domači gurmanski burgerji: začinite burger z mešanico Traper, ne pozabite na vse tradicionalne dodatke: čedar, čebulo in kisle kumarice.
Glazirane račje prsi z mešanico Traper in mladim krompirčkom
Sestavine:
- 6 račjih prsi;
- 1 čebula;
- 10 cl javorjevega sirupa;
- 5 g mešanice Traper;
- 5cl oljčnega olja;
- 5cl vode;
- 1 kg račje maščobe;
- 1kg mladega krompirja;
- 2 stroka česna;
- 3 ščepci provansalskih zelišč;
- 2 ščepca soli.
Priprava
Na račjih prsih vrežite mrežast vzorec do polovice kože. V vroči ponvi za cvrtje popečemo kožo račjih prsi in jih začinimo s soljo. Obrnite račje prsi in jih nekaj minut pecite, nato pa jih pustite na strani. Čebulo drobno sesekljajte, nato jo prepražite v ponvi z oljčnim oljem in dodajte mešanico Traper. Čebulo karamelizirajte v javorjevem sirupu, nato pa jo prelijte z vodo. V ponev dodajte račje prsi in nadaljujte s kuhanjem, pri čemer raco prelivajte z javorjevim sirupom.
Raztopite račjo maščobo z zelišči iz Provanse in prepražite česen. Operite mladi krompirček in ga popražite na račji maščobi. Tik preden ga postrežete z glaziranimi račjimi prsmi, krompir posujte s soljo.
Mešanica Quebecois, ki jo je treba imeti
Ta pikanten, začinjen in sladek quebeški recept bo izboljšal vse vaše jedi. Slasten in bogat okus po javorjevem sirupu bo očaral tudi najpreprostejše jedi. Mešanico Traper uporabite v vseh svojih jedeh tako kot katero koli drugo aromatizirano sol.
Znamenita mešanica Traper
Mešanica Trapper je narejena iz sladkorja, črnega popra, koriandra, česna, čebule, rdeče paprike, morske soli, javorjevega sladkorja, arome in repičnega olja.
Quebeška sladko-slana mešanica začimb je eden od vodilnih izdelkov podjetja Terre Exotique.
Idealna je za lososa in meso na žaru, njen nenavaden okus pa vas bo popeljal v leseno kočo globoko v javorjevem gozdu ...
Kristali javorjevega sladkorja so tisti, ki tej mešanici začimb dajejo sladek pridih!
Kristali javorjevega sladkorja se pridobivajo z izparevanjem javorjevega sirupa pri 123 °C. Sirup se pridobiva ob nabiranju javorjevega soka na začetku pomladi, kar je simbolična dejavnost Quebeca. Pri kuhanju se sok spremeni v sirup, ki kristalizira v kristale javorjevega sladkorja.
Aromatizirana in popolnoma naravna sol. Hudičevo okusna, lahko jo uporabite kot solni cvet na praktično vsem, pri vseh slanih jedeh, pred kuhanjem ali po njem. Traper Mix je popolnoma naravna, brez ojačevalcev okusa. Sestavine vključujejo čebulo, česen, rdečo papriko, poper, koriander in olje. Vsi ti okusi bodo v hipu izboljšali vaše meso in zelenjavo.
Naša mešanica Traper sprošča presenetljive okuse, ki vas bodo zlahka zasvojili! Ta quebeški recept za sladko, slano in začinjeno je tako enostaven za uporabo, da vas lahko zavede, da je v vaši kuhinji kuhar z Michelinovo zvezdico. Kot eden od vodilnih izdelkov podjetja Terre Exotique si zagotovo zasluži glavno mesto na vaši polici za začimbe.
Od kod izvira mešanica Traper?
Neverjetna zgodba o mešanici Trapper
Mešanica je bila prvotno naključje! Traper iz severne Kanade je v lonec z javorjevim sirupom izlil svojo solnico. Ker ni želel zapravljati dragocenega sladkorja, ga je uporabil za začinjanje posušenega bizonjega mesa. Tako je nastala ta značilna quebeška poslastica.
Značilnost mešanice Trapper so kristali javorjevega sladkorja, pridobljeni z izparevanjem javorjevega sirupa. Javorjev sirup je za prebivalce Quebeca tako pomemben kot bageta za Francoze. Proizvodnja je dolga in zahtevna: za 1 liter sirupa je potrebnih 40 litrov soka, za 1 kg sladkorja pa 100 litrov soka.
Quebecovska kuhinja se poklanja javorjevemu sirupu
Javorjev sirup in javorjevi kristali se uporabljajo v številnih quebeških jedeh. V Quebecu sta dva vrhunca leta: praznovanja ob koncu leta in pomladanska sezona Cukrarne. Sladkornice se nahajajo v javorjevih nasadih in so oda tradicionalni kuhinji te kanadske regije. Tradicionalna quebeška kuhinja pogosto vključuje obilne zimske jedi, ribam, divjačini in seveda sladicam pa dodaja javorjev sirup. Najbolj znane jedi so počasi kuhan fižol s svinjino, šunka z javorjevim sirupom ali tradicionalne hrustljave svinjske kože "oreilles de crisses".
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana