KARDAMOM ZELENI TERRE EXOTIQUE - 40 g
Arome in uporaba zelenega kardamoma
Zeleni kardamom ima vonj po evkaliptusu in kafri. Njegove zrele, sadne citrusne note so idealne za azijske in orientalske jedi. Ko začimbo zdrobite, bo izboljšala korenčkov pire, piščančji tagine s hrustljavo zelenjavo, mandljevo in janeževo pecivo ali belo ribjo omako. Celotna semena lahko za pikanten pridih vmešate tudi v čaj ali kavo.
Semena je bolje grobo zdrobiti v možnarju in pestiču, da ohranijo ves okus. Kapsula se lahko pred mletjem loči od semen ali ne.
Kaj je zeleni kardamom?
Zeleni kardamom izvira iz korenike rastline Elettaria cardamomum, ki izvira z indijske obale Malabar. V Severno Ameriko so ga prinesli v začetku 20. stoletja. Ime njegovega botaničnega rodu "elettaria" v tamilščini pomeni "seme kardamoma". Spada v isto botanično družino kot ingver, kurkuma in etiopska kororima.
Zeleni kardamom zdaj gojijo v Gvatemali, Indiji, Nepalu, Šrilanki, Kostariki, Salvadorju, Tanzaniji, Hondurasu in na Tajskem.
Pazite, da ga ne zamenjate s črnim kardamomom, ki ima drugačno botanično ime, videz in okus.
Kliknite tukaj za recept za domači kari z zelenim kardamomom
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana