9/9

INGVER V PRAHU TERRE EXOTIQUE - 50 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 5,94  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1ZZTETEEPGINGE
Na zalogi
6,50 
6,50  brez DDV

Pikantni in kisli okusi te začimbe bodo poskrbeli za potovanje!

Ingver je sveža in ostra začimba, primerna za številne jedi in pijače. Dodajte ga karamelni svinjini, solatnim prelivom ali marinadam.

Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

V katerih jedeh naj uporabim ingver v prahu?
Spoznajte okuse ingverja

Ingver je začimba, ki je zelo prisotna v indijski, orientalski in azijski kuhinji,i vašim jedem daje neponovljiv okus in piko na i.

Kako uporabljati ingver v prahu?

Naše zamisli za recepte za uporabo ingverja v prahu pri kuhanju:

  • V ponvi nad piščancem med kuhanjem dodajte ½ čajne žličke ingverja v prahu (celoten recept najdete spodaj);
  • gingerhot: dodajte 1 žlico ingverja v prahu z 1 žličko kurkume, 1 žličko cimeta in nekaj sadnega soka, kot so pomaranča, jabolko ali ananas;
  • masleni pire z ingverjem: v masleni pire posujte 1 žličko ingverja v prahu;
  • ribji kari: med kuhanjem čebule dodajte 1 žličko ingverja v prahu;
  • marelična marmelada z ingverjem: med kuhanjem dodajte 1,5 žličke ingverja v prahu v marmelado;


Recept za piščančji kari z ingverjem

Sestavine

250 g piščančjih prsi ;

10 cl kokosovega mleka ;
1 sesekljana čebula ;
1 čajna žlička Terre Exotique Madras curry v prahu;
½ čajne žličke ingverja v prahu Terre Exotique;
1 mleta čebula ;
1 kapljica oljčnega olja
2 ščepca diamantne soli v prahu Terre Exotique ;
2 ščepca zdrobljenega črnega popra Terre Exotique Penja.

Priprava

Segrejte ponev s kapljico olivnega olja in 3 do 5 minut pražite sesekljano čebulo.

Medtem piščančje prsi narežite na kocke in jih dodajte v ponev, začinite s soljo in poprom ter dodajte kari v prahu, ingver in kokosovo mleko.

Kuhajte 5 minut in občasno premešajte. Jed ponudite z rižem basmati ali tajskim rižem.

Kliknite tukaj za recept za domači kari z ingverjem v prahu

Okusi in arome ingverja


Ingver je izjemen zaradi svoje svežine v ustih ter sladkega in limoninega okusa. Idealen je v pireju sladkega krompirja, na kozicah, z domačo marmelado, v solati iz svežega sadja ali na ocvrti zelenjavni jedi.

Ingver in njegova botanika
Korenina polnega okusa


Indijski ingver se nabira ročno. Ta tropska trajnica, katere botanično ime je Zingiber officinale, ima obliko gomolja. Korenina spada v isto botanično družino kot kardamom, kurkuma in etiopska kororima, torej v družino Zingiberaceae. Indijska rastlina lahko po 10 mesecih rasti doseže višino do 1 metra, vendar se v resnici uporablja podzemni del, korenina, imenovana tudi rizom. Ingver za pravilno rast potrebuje veliko toplote, v Evropi ga je nemogoče gojiti na vrtu.

Ingver skozi zgodovino


Arabski trgovci so ingver imenovali "zenj", beseda, ki je označevala prebivalce vzhodne obale Afrike. V srednjem veku je ingver zaradi svojih afrodizičnih lastnosti veljal za čarobno rastlino!

V 18. stoletju so ingver hranili v posodi, imenovani "ingverjev kozarec", na Kitajskem pa so ga podarili ženinu in nevesti kot znak plodnosti.

V Evropi so najslavnejši slikarji, kot sta Cézanne in Van Gogh, te posode ovekovečili s slikanjem. Kot vidite, je ingver začimba, ki se je uporabljala od nekdaj in je še vedno zelo prisotna v kuhinjah Francije in Navare.

Naš indijski dobavitelj je nevladna organizacija, ki deluje v korist kmetov. Da bi jim pomagal pri prehodu na ekološko kmetovanje, 50 kmetov iz petih različnih vasi usposablja za tovrstno kmetovanje. Zahvaljujoč temu pristopu je več kot 500 kmetov spoznalo načela ekološkega kmetovanja in ga sprejelo!

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
  • Zdrava hrana
Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

27,59  brez DDV 27,59 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
22,75  brez DDV 22,75 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

7,10  brez DDV 7,10 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

6,35  brez DDV 6,35 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah